431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η διατήρηση της τακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς αλλά και να αισθάνεστε καλύτερα. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη στάση σας και να μειώσει τον πόνο στην πλάτη και την μέση. Επίσης η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη κατά την κύηση, να ανακουφίσει το άγχος και να αυξήσει την αντοχή.

Εάν ακολουθούσατε ένα πρόγραμμα γυμναστικής πριν την εγκυμοσύνη, θα πρέπει να είστε σε θέση να συνεχίσετε τη δραστηριότητα σας με μέτρο.  Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να ακολουθήσετε το ίδιο πρόγραμμα. Τώρα  θα πρέπει να κάνετε ότι είναι πιο άνετο για εσάς. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να ακολουθήσετε ένα αερόβιο πρόγραμμα χαμηλής έντασης.

Οι γυναίκες που ακολουθούν πρόγραμμα γυμναστικής επειδή κάνουν πρωταθλητισμό θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από γυναικολόγο.

Αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ γυμναστική και πάλι θα μπορούσατε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φυσικά ζητώντας τις γνώσεις κάποιου ειδικού γυμναστή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθείτε πολύ έντονο πρόγραμμα.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας συνιστά 30 λεπτά ημερησίως, μέτριας άσκησης ή και λίγο περισσότερο εκτός και αν έχετε κάποια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη.

Σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να αθλείστε στην εγκυμοσύνη

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα όπως άσθμα, καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη, η άσκηση δεν συνιστάται.  Επίσης η άσκηση μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό εάν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχετε κάποια προβλήματα όπως:

-Αιμορραγία
-Χαμηλό πλακούντα
-Απειλούμενη ή επαναλαμβανόμενη αποβολή
-Αδύναμο τράχηλο

Πριν να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα γυμναστική καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον γυναικολόγο έτσι ώστε να σας εξηγήσει αν και τι πρόγραμμα γυμναστικής σας επιτρέπεται να ακολουθήσετε. Ο ίδιος ο γιατρός μπορεί επίσης να σας δώσει κάποιες ασκήσεις οι οποίες μπορούν να σας ανακουφίσουν καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το ιστορικό σας.

Ποιες ασκήσεις είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι περισσότερες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλείς αρκεί να τις εκτελείτε με προσοχή και να μην το παρακάνετε.

Οι ασκήσεις οι οποίες είναι περισσότερο ασφαλείς αλλά και παραγωγικές για την εγκυμοσύνη είναι η κολύμβηση, το γρήγορο περπάτημα, αερόβια μηχανήματα εσωτερικού χώρου όπως ποδήλατο ή ελλειπτικό, ακόμη και αερόβια γυμναστική σε χαμηλή ένταση. Σε αυτές τις δραστηριότητες ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μικρότερος, προσφέρουν οφέλη σε όλο το σώμα και μπορείτε να τις κάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άλλες δραστηριότητες όπως το τζόκινγκ μπορούν να γίνουν αλλά με μέτρο, ειδικά στην περίπτωση που το κάνατε και πριν την εγκυμοσύνη.

 

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks