431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 4 Λόγοι για να δοκιμάσετε το TRX Suspension Training

4 Λόγοι για να δοκιμάσετε το TRX Suspension Training

, ,

Η γενική ιδέα του TRX Suspension Training είναι αρκετά απλή: χρησιμοποιείτε δυο ιμάντες με ειδικές λαβές στα χέρια ή στα πόδια, ώστε να στηριχτείτε και να ασκηθείτε με μόνη αντίσταση το σωματικό σας βάρος! Οι μυϊκές ομάδες που ενεργοποιούνται καθώς και το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων, εξαρτώνται από τη θέση που έχει το σώμα σε σχέση με τους ιμάντες.

1. Είναι για όλους

Τα άτομα που κάνουν Yoga και Pilates το προτιμούν, καθώς μπορεί να λειτουργήσει και ως συμπληρωματική άσκηση. Επίσης, οι δρομείς, οι ποδηλατιστές ή οι αθλητές αντοχής το επιλέγουν για να προσθέσουν στο πλάνο άσκησης τους ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Ακόμη και οι ”power lifters” πείθονται να κάνουν αυτού του είδους προπόνηση, από τη στιγμή που βλέπουν πόσο αποτελεσματικό είναι στο ”χτίσιμο” των μυών.

2. Είναι καλό για τους αρχάριους

Άλλος ένας λόγος να δοκιμάσετε ένα μάθημα TRΧ – είναι εύκολο να προσαρμόσετε τις ασκήσεις στο δικό σας επίπεδο δυσκολίας. Εσείς αποφασίζετε πόσο δύσκολη ή εύκολη θα είναι κάθε άσκηση. Άρα, τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι μπορούν να συμμετέχουν στο ίδιο τμήμα και να επωφεληθούν από την άσκηση.

3. Η σύνδεση cardio και μυϊκής ενδυνάμωσης

Δεν δουλεύουν μόνο οι μύες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η κάθε κίνηση στο TRX στοχεύει σε διαφορετικό μέρος του σώματος, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνουν οι καρδιακοί παλμοί. Πολλές ασκήσεις στο TRX Suspension ενεργοποιούν τους εσωτερικούς μύες, οι οποίοι χρειάζονται οξυγόνο. Αυτό αυξάνει τον καρδιακό σας παλμό και τις αναπνοές σας κατά τη διάρκεια της άσκησης ή των επαναλήψεων. Γι’ αυτό το λόγο, το πρόγραμμα TRX θεωρείται super-αποτελεσματικό, με ασκήσεις τόσο αερόβιες όσο και ενδυνάμωσης.

4. Καταπολέμα την πλήξη

Οι δύο ιμάντες έχουν αναρίθμητες χρήσεις. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα στο TRX. Και το καλύτερο κομμάτι; Το κάθε workout είναι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ διαφορετικό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον, περιέργεια και το στοιχείο της πρόκλησης σε κάθε πρόγραμμα TRX.

Εάν δεν έχετε συμμετάσχει σε πρόγραμμα TRX στο γυμναστήριο σας, δοκιμάστε το.

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks