431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 4 Λόγοι να προσθέσετε την διορθωτική άσκηση σε κάθε σας προπόνηση.

4 Λόγοι να προσθέσετε την διορθωτική άσκηση σε κάθε σας προπόνηση.

Η διορθωτική άσκηση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συστηματική διαδικασία εντοπισμού της κινητικής δυσλειτουργίας και την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διορθωτικής στρατηγικής για την αντιμετώπισής της. Για να γίνει αντιληπτό, η διορθωτική άσκηση έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να κινούνται καλά!

Η διορθωτική άσκηση δεν αφορά μόνο την αποκατάσταση ενός τραυματισμού και την επιστροφή στο γυμναστήριο. Μπορεί, όντως, να αποτελεί εκείνο το στοιχείο της κάθε προπόνησης που θα κάνει τις καλές αποδόσεις των αθλούμενών σας, εξαιρετικές!

– Αποτελέσματα. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των μυϊκών ανισορροπιών. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι μυϊκές ομάδες θα εστιάζουν και θα δουλεύουν με την ίδια ένταση και την κατάλληλη στιγμή. Ο ασκούμενός σας, λοιπόν, θα κερδίζει το μέγιστο από την κάθε προπόνηση.

– Τραυματισμοί. Όταν υπάρχουν μυϊκές ανισορροπίες, είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε σωστή ευθυγράμμιση κατά τη διάρκεια μιας κίνησης. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμoύς. Η διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών και της κινητικής δυσλειτουργίας μπορεί να διασφαλίσει ότι ο σωστός μυς ενεργοποιείται τη σωστή στιγμή και ότι όλες οι αρθρώσεις είναι σωστά ευθυγραμμισμένες για να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού και να βελτιώσουν την απόδοση.

– Χρόνιοι πόνοι. Η διορθωτική άσκηση δεν εστιάζει στη θεραπεία του πόνου, ούτε στη θεραπεία μυοσκελετικών τραυματισμών. Ωστόσο, όταν ο ασκούμενος αισθάνεται πόνο που είναι αποτέλεσμα κακής κίνησης, η διορθωτική άσκηση θα τον μειώσει καθώς βελτιώνει την κίνησή του.

– Σωματική και πνευματική προπονητική προετοιμασία. Δεν θα επιβαρύνετε το σώμα σας κάνοντας διορθωτική άσκηση. Τουλάχιστον όχι όπως σε μια κλασική προπόνηση. Βέβαια, είναι απαραίτητη η σωματική προετοιμασία και συγκέντρωση για να είναι αποτελεσματική. Αυτή η προετοιμασία, λοιπόν, είναι εξαιρετική για τις μεγαλύτερες απαιτήσεις και προκλήσεις της προπόνησής σας.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουν περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την κίνηση, κυρίως λόγω του χρόνου που περνάει ο μέσος άνθρωπος καθισμένος την ημέρα. Ακόμη και οι αθλητές χρειάζονται τη διορθωτική άσκηση, καθώς τα περισσότερα αθλήματα έχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα κίνησης που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες αντισταθμίσεις κίνησης.

Τώρα, λοιπόν, που μάθατε ότι η καλύτερη κίνηση δεν είναι το μόνο όφελος από την εκτέλεση διορθωτικής άσκησης, πρέπει να το ξανασκεφτείτε!

Βιβλιογραφία

1. Fahmy, R. (2022). Nasm Essentials of Corrective Exercise Training. Jones et Bartlett Learning.

2. U.S. National Library of Medicine. (2017, January 2). Sports injuries. MedlinePlus. Retrieved December 12, 2022, from https://medlineplus.gov/sportsinjuries.html

Enable Notifications OK No thanks