431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Το Reformer είναι το μέλλον της άσκησης.

Το Reformer είναι το μέλλον της άσκησης.

Το Pilates reformer, μετά τις ασκήσεις mat, είναι το πιο δημοφιλές και χρησιμοποιημένο κομμάτι του εξοπλισμού Pilates. Είναι ένα κομψό σύστημα τροχαλίας, το οποίο αποτελείται από ένα συρόμενο φορείο και ελατήρια με διάφορους βαθμούς έντασης.

Όταν η ίδια η ζωή φθείρει το σώμα σας, όταν η κάθε μέρα που περνάει συμβάλλει στην απώλεια της φυσικής του αρμονίας και το κάνει να γερνάει, το Pilates reformer μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο αντίδοτο.

Το βασικότερο πλεονέκτημά του είναι η ασφάλεια που προσφέρει στην άσκηση.

Αδιαμφισβήτητα, όλες οι κατηγορίες ασκούμενων μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κρεβάτι Reformer, ανεξάρτητα από το επίπεδο του καθενός. Κατά την άθληση στο κρεβάτι, οι κινήσεις είναι ήπιες και συστηματικές. Ταυτόχρονα, απουσιάζουν οι απότομες και γρήγορες κινήσεις κατά τις οποίες ο αθλούμενος μπορεί να χάσει τον έλεγχο και να τραυματιστεί.

Ακόμη, ενισχύει τη συνολική ενδυνάμωση του σώματος και ειδικότερα του κορμού χωρίς να καταπονεί και να επιβαρύνει το σώμα σας.

Ειδικότερα, μπορεί να χτίσει αποτελεσματικά τη μυϊκή αντοχή με τρόπο που δεν φέρει βάρος, καθιστώντας το άνετο για τις αρθρώσεις. Ενώ το απλό pilates είναι τέλειο για να γυμνάσεις τον κορμό σου, το κρεβάτι έχει τα ίδια αποτελέσματα στον κορμό, γυμνάζοντας όμως ταυτόχρονα και τις υπόλοιπες μυϊκές ομάδες.

Συμβάλλει, επίσης, στη μυϊκή συναρμογή και ισορροπία.

Η εκγύμναση του κορμού στο Reformer δε βοηθά μόνο στους τέλειους κοιλιακούς αλλά και στη στάση του σώματός σου. Πιο συγκεκριμένα, οι ασκήσεις στο κρεβάτι θα δυναμώσουν τους μύες της πλάτης και θα βοηθήσουν στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Αυξάνει την αναπνευστική ικανότητα, συντονίζει σώμα και πνεύμα και σας βοηθάει να χαλαρώσετε.

Όπως και στο απλό pilates, έτσι και στο reformer δίνεται έμφαση στην αναπνοή για να βγει σωστά η κίνηση. Έτσι, μαθαίνετε να αναπνέετε σωστά, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό και έξω από την αίθουσα. Επιδρά στο νευρικό σας σύστημα και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, μειώνοντας και το άγχος με την πάροδο του χρόνου.

Το reformer είναι ένα εύκολα προσαρμόσιμο μηχάνημα, γεμάτο ποικιλία στις ασκήσεις. Είναι τέλειο για αρχάριους, προκλητικό για τους φανατικούς λάτρεις της φυσικής κατάστασης και κατάλληλο για όσους αναρρώνουν από τραυματισμό ή αποτελούν ειδικές κατηγορίες ασκούμενων, από έναν υπερήλικα, μέχρι μια έγκυο γυναίκα.

Οι τάξεις Pilates reformer είναι πλέον μια από τις πρώτες επιλογές στα στούντιο Pilates, τα γυμναστήρια και όλους τους χώρους άθλησης και αποκατάστασης καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσονται ως μια νέα τάση. Οι Pilates Mat και Pilates Reformer Instructors θα είναι οι καλύτεροί σας σύμμαχοι για να κερδίσετε μια φυσική και πνευματική κατάσταση γεμάτη υγεία και ευεξία.

Το Pilates reformer, λοιπόν, είναι η απόλυτη μορφή άσκησης, για όλους και τον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά!

Βιβλιογραφία

1. Atakan Yilmaz, Mert Ozen, Rukiye Nar, Harun E Turkdogan. The Effect of Equipment-Based Pilates (Reformer) Exercises on Body Composition, Some Physical Parameters, and Body Blood Parameters of Medical Interns. Published online 2022 Apr 12. doi: 10.7759/cureus.24078.

2. Maurício Antônio da Luz, Júnior, Leonardo Oliveira Pena Costa, Fernanda Ferreira Fuhro, Ana Carolina Taccolini Manzoni, Naiane Teixeira Bastos de Oliveira, Cristina Maria Nunes Cabral. Effectiveness of mat Pilates or equipment-based Pilates in patients with chronic non-specific low back pain: a protocol of a randomised controlled trial. Published online 2013 Jan 9. doi: 10.1186/1471-2474-14-16.

Enable Notifications OK No thanks