431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Yoga και Pilates. 2 Μέθοδοι που κατέκτησαν τον κόσμο του Fitness

Yoga και Pilates. 2 Μέθοδοι που κατέκτησαν τον κόσμο του Fitness

Ο κόσμος του Fitness δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Αυτό ισχύει τόσο για πρακτικές άσκησης αιώνων, όσο και για καινοτόμες μεθόδους που κέρδισαν αθλητές και αθλούμενους τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λόγος γίνεται για τη Yoga και το Pilates που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις πιο υψηλές προτιμήσεις στις αίθουσες των γυμναστηρίων και όχι μόνο. Οι χαμηλής έντασης μέθοδοι προπόνησης που προσεγγίζουν ολιστικά την άσκηση, όπως η Yoga και το Pilates είναι εξαιρετικές για τη βελτίωση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Αν και υπάρχουν διαφορές μεταξύ των μεθόδων, η καθεμία προσφέρει πολλές επιλογές τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αθλούμενους.

Yoga

Μια αρχαία πρακτική άσκησης που περιλαμβάνει την εκτέλεση διαφορετικών στάσεων στο έδαφος χρησιμοποιώντας το δύναμη και την ενέργεια του σώματος. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι Yoga που μπορούν να βοηθήσουν στην ευελιξία, την ισορροπία καθώς και στη δύναμη και την αντοχή. Εκτός από τους δημοφιλείς τύπους, υπάρχουν μαθήματα γιόγκα τροποποιημένα για διαφορετικές ανάγκες. Χαρακτηριστικά είναι η Yoga για εγκύους (prenatal yoga), για ηλικιωμένους ή και η θεραπευτική Yoga (restorative yoga). Οι περισσότερες συνεδρίες Yoga ξεκινούν με μια σειρά από στάσεις για να ζεσταθεί το σώμα σας και τελειώνουν με κάποιο είδος άσκησης χαλάρωσης.

Pilates

Όπως και η Yoga, το Pilates μπορεί να εκτελεστεί στο έδαφος ως μια σειρά από μοτίβα κίνησης χαμηλής έντασης. Συχνά περιλαμβάνει βοηθητικά όργανα (props) καθώς και τη χρήση οργάνων που δημιουργούν αντίσταση. Ένα τυπικό μάθημα Pilates περιλαμβάνει ασκήσεις που στοχεύουν στην ορθή στάση του σώματος, την ισορροπία, την ευλυγισία και τη δύναμη του πυρήνα. Όλα τα προγράμματα άσκησης Pilates μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα επίπεδα δύναμης και φυσικής κατάστασης του κάθε αθλούμενου.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες μεθόδους με πολλούς τρόπους. Εκπαιδευτικά εγχειρίδια, videos ή εφαρμογές είναι κάποιοι από αυτούς τρόπους. Ωστόσο, ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι να μάθετε από έναν ικανό και πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

– Αναζητήστε μαθήματα σε τοπικά γυμναστήρια, και εξειδικευμένα στούντιο Yoga ή Pilates. Συχνά προσφέρουν το πρώτο μάθημα δωρεάν, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε. Πολιτιστικά κέντρα και σύλλογοι μπορούν, επίσης, να προσφέρουν μαθήματα σε μειωμένες τιμές.

– Μιλήστε με τον instructor σας. Πολλοί θα μπορούν να παρέχουν τροποποιημένες στάσεις ή προγράμματα για αρχάριους ή για άτομα με ειδικές ανησυχίες για την υγεία τους.

– Προτιμήστε το περιβάλλον όπου μπορείτε να μάθετε με τον δικό σας ρυθμό. Μην πιέζετε τον εαυτό σας πέρα ​​από αυτό που αισθάνεστε άνετα και πάντα σταματάτε μια στάση ή άσκηση που σας δημιουργεί δυσφορία. Ένας καλός δάσκαλος μπορεί να σας δώσει εναλλακτικές λύσεις για ένα πρόγραμμα άσκησης που είναι αναβαθμισμένο για το επίπεδο της υγείας ή της φυσικής σας κατάστασης.

Η Yoga και το Pilates, είναι από τις πιο διαδεδομένες ολιστικές μεθόδους εκγύμνασης παγκοσμίως και δεν είναι τυχαίο. Είναι πρακτικές που ήρθαν για να μείνουν και να κατακτήσουν το χώρο του Fitness.

Η Yoga και το Pilates ήρθαν για να κατακτήσουν τον καθένα από εσάς. Θα αφεθείτε;

Βιβλιογραφία

1. Lim EJ, Park JE. The effects of Pilates and yoga participants on engagement in functional movement and individual health level. PMCID: PMC6732550 DOI: 10.12965/jer.1938280.140

2. Uluğ N, Yılmaz ÖT, Kara M, Özçakar L. Effects of Pilates and yoga in patients with chronic neck pain: A sonographic study. MID: 29160551 DOI: 10.2340/16501977-2288

Enable Notifications OK No thanks