431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 3 Οφέλη του καφέ και του τσαγιού για την υγεία, που όλοι αγνοούν!

3 Οφέλη του καφέ και του τσαγιού για την υγεία, που όλοι αγνοούν!

Μετά το νερό, ο καφές και το τσάι είναι τα πιο συχνά ποτά που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο. Εκτός από πρωινή τελετουργία και μεσημεριανή συνήθεια, τα οφέλη του καφέ και του τσαγιού αφορούν και την υγεία σας. Ο καφές και το τσάι έχουν αναγνωριστεί εδώ και καιρό για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στους κόκκους του καφέ και τα φύλλα τσαγιού. Επιπλέον, αυτά τα ποτά είναι, πλέον, η βασική αφορμή για να συναντηθείτε με τους φίλους σας, και αυτό είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες για την ψυχική σας υγεία.

3 Κοινά οφέλη του καφέ και του τσαγιού που σίγουρα αγνοούσατε.

1. Προστατεύουν την καρδιά σας!

Οι πολυφαινόλες στον καφέ και το τσάι έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

2. Μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης Διαβήτη τύπου 2.

Μπορεί η καφεΐνη να αυξάνει τα σάκχαρα στο αίμα βραχυπρόθεσμα, όμως οι πολυφαινόλες βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνουν τον κίνδυνο του Διαβήτη τύπου 2 μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά στο τσάι μπορεί να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να επεξεργαστεί τη ζάχαρη στο αίμα.

3. Προστατεύουν και το μυαλό σας!

Για την ακρίβεια, καθυστερούν την εξέλιξη και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικών διαταραχών που σχετίζονται με την ηλικία. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να ανακουφίσει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον, ενώ άλλες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ και τσαγιού μπορεί να προστατεύσει από την εμφάνισή του, γενικά. Επιπλέον, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού (πέντε φλιτζάνια έναντι ενός φλιτζανιού την ημέρα) συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Οφέλη Bonus!

Ο καφές με καφεΐνη μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό λίθων στη χολή τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

 Για όσους πίνουν τσάι, υπήρξε σημαντική αύξηση της οστικής τους πυκνότητας καθώς και χαμηλότερος κίνδυνος οστεοπόρωσης σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν.

Παρενέργειες στην κατανάλωση αυτών των ροφημάτων με βάση την περιεκτικότητά τους σε καφεΐνη.

 Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει άγχος, αϋπνία και ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Επιπλέον, ο καφές μπορεί να ερεθίσει την πεπτική οδό, την ουροδόχο κύστη και τον προστάτη. Οι παρενέργειες της υψηλής κατανάλωσης καφεΐνης ισχύουν εξίσου για τον καφέ και το τσάι. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνετε πολλά περισσότερα φλιτζάνια τσάι για να ισοδυναμούν με τα ίδια υψηλά επίπεδα καφεΐνης που υπάρχουν στον καφέ.

Συνοψίζοντας, η κατανάλωση καφέ και τσαγιού παρέχει μια σειρά από εξαιρετικά οφέλη για την υγεία με λίγες παρενέργειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν δοκιμάζοντας τσάι από βότανα ή καφέ decafeine.

Στην υγειά σας, λοιπόν, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Βιβλιογραφία

1. Ding, M. et al. (2014). Long-term Coffee Consumption and Risk of Cardiovascular Disease: A Systematic Review and a Dose-Response Meta-Analysis of Prospective Cohort Studies. Circulation, 129, 643–659.

2. Guo, M. et al. (2017). Tea consumption may decrease the risk of osteoporosis: an updated meta-analysis of observational studies. Nutrition Research, 42, 1–10.

3. Hu, G. et al. (2007). Coffee and tea consumption and the risk of Parkinson’s disease. Movement Disorders: Official Journal of the Movement Disorder Society, 22, 2242–2248.

Enable Notifications OK No thanks