431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Ασκήσεις στη θάλασσα, σαν να τις κάνετε για πρώτη φορά!

5 Ασκήσεις στη θάλασσα, σαν να τις κάνετε για πρώτη φορά!

Ψάχνετε κίνητρα και τρόπους να ξεκινήσετε τη συστηματική γυμναστική; Η άσκηση στη θάλασσα είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να ξεκινήσετε και να μη σταματήσετε ποτέ!

Το κίνητρο είναι μεγάλο και η γυμναστική παίρνει άλλες διαστάσεις!

Μεγαλύτερη αντίσταση.
Λιγότερη βαρύτητα.
Καλύτερη ισορροπία, ευελιξία και αντοχή.

Η άσκηση στη θάλασσα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. 5 Κλασικές ασκήσεις που θα σας εκπλήξουν!

1. Sea Plank – Θαλάσσια Σανίδα!

Μία εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση του κορμού. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, όμως στο νερό όλα είναι διαφορετικά!

Εκτέλεση. Θα χρειαστείτε ένα “μακαρόνι” ή οτιδήποτε σας βοηθά να επιπλεύσετε. Πιέστε το προς τα κάτω στο νερό και γείρετε προς τα εμπρός μέχρι το σώμα σας να είναι ομοιόμορφα κεκλιμένο με το κεφάλι έξω από το νερό. Μείνετε σταθεροί σ’ αυτή τη θέση για 1-2 λεπτά.

2. Jogging Underwater – Υποβρύχιο τρέξιμο!

Θα βελτιώσετε το καρδιοαναπνευστικό σας και την ενδυνάμωση του μυοσκελετικού σας συστήματος. Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης ανεβαίνουν επίπεδο!

Εκτέλεση. Σίγουρα ξέρετε να τρέχετε. Το σημαντικότερο στο νερό είναι η στάση του σώματος. Για την αποτελεσματικότητα της άσκησης το σώμα σας πρέπει να είναι σωστά ευθυγραμμισμένο. Αυτιά, ώμοι και γοφοί πρέπει να σχηματίζουν μια νοητή κάθετη γραμμή, ώστε η έμφαση να δοθεί στον κορμό και όχι στα άκρα σας.

3. One-Legged Balance – Ισορροπία στο νερό!

Ο μοναδικός τρόπος να δουλέψετε την ισορροπία σας χωρίς τον κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών είναι η θάλασσα!

Εκτέλεση. Μπείτε στη θάλασσα μέχρι το ύψος της μέσης σας. Σηκώστε το αριστερό σας γόνατο προς τα πάνω και τοποθετήστε από κάτω το “μακαρόνι” με τις πλευρές του να επιπλέουν σε σχήμα U. Ισορροπήστε με το αριστερό σας πόδι για 1 λεπτό, αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

4. Waterproof Back Flies – Εκτάσεις χεριών προς τα πίσω!

Στο νερό, όπως στην ξηρά, αυτή η άσκηση γυμνάζει τους μύες του στήθους, της πλάτης και των άνω άκρων. Βελτιώνει επίσης τη στάση του σώματος.

Εκτέλεση. Ξεκινήστε σε θέση προβολής με το δεξί σας γόνατο λυγισμένο και το αριστερό σας πόδι τεντωμένο πίσω. Κρατήστε τα χέρια σας ευθεία μπροστά στο ύψος του στήθους, οι παλάμες σας να ακουμπάνε μεταξύ τους και τα δάχτυλα εκτεταμένα. Ανοίξτε τα χέρια σας προς τα πλάγια στο νερό, πιέστε να ανοίξουν προς τα πίσω μέχρι το σημείο που νιώθετε άνετα και, στη συνέχεια, επιστρέψτε τα στην αρχική θέση για να ολοκληρώσετε μια επανάληψη. 4 Σετ από 8 έως 15 επαναλήψεις είναι αρκετά, αλλάζοντας το μπροστινό πόδι για κάθε σετ. Για να αυξήσετε την ένταση και τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται, κάντε τις επαναλήψεις σας περπατώντας στο νερό.

5. Getting thinner underwater – Ποδήλατο στη θάλασσα!

Ενδυναμώστε τους άνω μύες του στήθους, της πλάτης, όλου του κορμού και των άκρων. Ανεβάστε τους παλμούς σας και κάψτε ακόμη περισσότερες θερμίδες.

Εκτέλεση. Τοποθετήστε ένα “μακαρόνι” ανάμεσα στα πόδια σας. Κουνήστε τα όσο πιο γρήγορα μπορείτε σα να κάνετε ποδήλατο και δουλέψτε τα χέρια σας με εκτάσεις προς τα πίσω, όπως περιγράφονται στην παραπάνω άσκηση. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία, χωρίς να γέρνει προς τα εμπρός και συνεχίστε για 3 λεπτά.

Τέλος, λάβετε υπόψη σας οδηγίες ώστε να αποφύγετε τους κινδύνους της άσκησης σε υψηλές θερμοκρασίες. Η ασφάλεια στην άσκηση πάντα αποτελεί προτεραιότητα.

Το νερό είναι το καλύτερο fitness εργαλείο που υπάρχει και η άσκηση στη θάλασσα η μεγάλη σας καλοκαιρινή ευκαιρία! Μην τη χάσετε!

Βιβλιογραφία

1. Aquatic Fitness Professional Manual A.E.A. (Distributed by Human Kinetics).
2. Aqua Fitness MIMI RODRIGUEZ ADAMI Eκδόσεις D.K. Publishing.

Enable Notifications OK No thanks