431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Οφέλη της ομαδικής άσκησης που ίσως αγνοείτε!

5 Οφέλη της ομαδικής άσκησης που ίσως αγνοείτε!

Έχετε δοκιμάσει να ξεκινήσετε γυμναστική αλλά διαρκώς το αναβάλλετε ή τα παρατάτε; Μπορεί να μη φταίτε τόσο και σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Είναι σημαντικό να βρείτε το είδος ή τον τρόπο άσκησης που ταιριάζει στις ανάγκες σας, που εξυπηρετεί τους στόχους σας και που σας δίνει κίνητρο να συνεχίζετε.

Κυρίως, όμως, πρέπει να δοκιμάσετε την ομαδική άσκηση!

1. Θα σας δώσει το κίνητρο που έχετε ανάγκη.

Καταρχάς, υπάρχει ο γυμναστής να σας ενθαρρύνει και να σας παρακινεί να ξεπερνάτε τα όριά σας. Υπάρχει η ομάδα, που είναι εξίσου σημαντική. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπόλοιποι μπορεί να σας δώσει επιπλέον κίνητρο. Όσο δύσκολο και αν είναι, τουλάχιστον, θα νιώθετε ότι δεν είστε μόνοι σας! Επίσης, η ενθάρρυνση και η επιβράβευση από την ομάδα, θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας και να μην τα παρατάτε.

2. Η καθημερινή άσκηση θα μοιάζει με πρόκληση.

Ειδικά στα πλαίσια μιας ομάδας, κανείς δε θέλει να μένει πίσω ή να είναι τελευταίος. Αυτό θα αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για να συνεχίσετε να ασκείστε αλλά και για να αυξήσετε τις επιδόσεις σας.

3. Θα βάλετε ποικιλία στη γυμναστική σας.

Η ομαδική άσκηση προσφέρει μια τεράστια ποικιλία επιλογών σε μεθόδους προπόνησης και ασκήσεις. Ομαδικά τμήματα Pilates, Cross Training, Bootcamp κλπ, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές. Εκτός από ενδιαφέρον και διασκέδαση, θα σας δώσει την ευκαιρία να βρείτε αυτό ακριβώς που ταιριάζει στις ανάγκες και τους στόχους σας.

4. Θα οργανώσετε καλύτερα τον τρόπο που γυμνάζεστε.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με την κατάλληλη δομή, απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες. Στα ομαδικά τμήματα σας παρέχεται έτοιμο, αφού την εποπτεία του προγράμματος την έχει εξειδικευμένος προπονητής. Από εδώ και πέρα, θα γυμνάζεστε με ασφάλεια και με πρόοδο.

5. Θα ασκείστε, επιτέλους, με συνέπεια.

Είναι πιο σημαντικό από όσο μπορεί να φαντάζεστε. Η συνέπεια είναι το κλειδί για μια καλή φυσική κατάσταση και η ομαδική άσκηση, σίγουρα, θα βοηθήσει. Καταρχάς, στα πλαίσια ενός τμήματος, η απουσία σας θα γίνει αισθητή. Επιπλέον, γιατί να χάσετε μια καθημερινή δραστηριότητα που, εκτός των άλλων, αποτελεί μια ευχάριστη κοινωνική διέξοδο; Άλλωστε, η άσκηση δεν μπορεί να είναι απλά ένα καθήκον!

Η ευχάριστη μουσική, οι γρήγορες κινήσεις και ένας προπονητής με ατελείωτη ενέργεια και αμείωτο ενδιαφέρον, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Το να ασκείστε παρέα με άλλους ανθρώπους, είναι ο καλύτερος τρόπος να κινητοποιηθείτε.

Με την ομαδική άσκηση θα νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Θα είστε όντως!

Βιβλιογραφία

1. Dayna M. Yorks, Christopher A. Frothingham, Mark D. Schuenke. Effects of Group Fitness Classes on Stress and Quality of Life of Medical Students. J Am Osteopath Assoc 2017.

2. Grant W. Ralston, Lon Kilgore, Frank B. Wyatt, Duncan Buchan, Julien S. Baker. Weekly Training Frequency Effects on Strength Gain: A Meta-Analysis. Sports Med Open. 2018 Dec; 4: 36. Published online 2018 Aug 3. doi: 10.1186/s40798-018-0149-9

Enable Notifications OK No thanks