431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Λειτουργική προπόνηση. 5 λόγοι να ξεκινήσετε αμέσως!

Λειτουργική προπόνηση. 5 λόγοι να ξεκινήσετε αμέσως!

Η λειτουργική προπόνηση βελτιώνει τη δυνατότητα του σώματος να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες και λειτουργίες. Δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και οι ασκήσεις είναι προσαρμοσμένες στις κινήσεις που ακολουθεί καθημερινά το σώμα σας. Οι στόχοι που μπορεί να εξυπηρετήσει η λειτουργική προπόνηση, ωφελούν τον κάθε ασκούμενο ανεξαιρέτως. Η λειτουργικότητα στην καθημερινή ζωή, υπερβαίνει επιμέρους και εξατομικευμένους στόχους και ανάγκες. Είναι ανάγκη όλων και είναι σημαντική.

Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που προσφέρει η λειτουργική άσκηση.

-Ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα. Η λειτουργική προπόνηση συνδυάζει πολλές μυϊκές ομάδες σε κάθε άσκηση. Αξιοποιεί ένα εύρος δυναμικών κινήσεων με αποτέλεσμα την ενίσχυση των μυϊκών ιστών και την αύξηση της μυϊκής μάζας.

-Ενισχύει τα οστά. Αυξάνει την πυκνότητα των οστών, τη δύναμη και την αντοχή. Βελτιώνεται, με αυτόν τον τρόπο, η υγεία του σκελετικού συστήματος, η ανθεκτικότητα των οστών, η σταθερότητα και ισορροπία του σώματός σας.

-Καίει θερμίδες και λιπαρά. Η απώλεια βάρους είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα της λειτουργικής προπόνησης. Η ποιοτική διαφορά έγκειται στην αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού. Μπορείτε, έτσι, να κάψετε θερμίδες και λιπαρά πολύ πιο αποτελεσματικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας δραστηριοτήτων.

-Ισορροπεί τη διάθεσή σας. Κάθε είδος άσκησης επιδρά θετικά στην πνευματική υγεία και η λειτουργική προπόνηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Όμως, δε βελτιώνει μόνο τη διάθεσή σας. Βελτιώνει όλες τις συνήθειες που την επηρεάζουν, όπως για παράδειγμα τις συνθήκες του ύπνου.

-Αυξάνει τις αντοχές σας. Η υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, ενισχύεται και βελτιώνεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, με κάθε είδος προπόνησης ενδυνάμωσης. Με τη λειτουργική άσκηση, η καρδιά αυξάνει την κυκλοφορία οξυγόνου στο σώμα. Η καλύτερη οξυγόνωση σημαίνει και μεγαλύτερη αντοχή.

Κάθε είδος άσκησης έχει πολλαπλά οφέλη. Η λειτουργική προπόνηση, προσφέρει το πιο βασικό, τη λειτουργικότητα. Θα αποκτήσετε άνεση και ευκολία στην καθημερινότητά σας και αυτό σαν αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητο. Αν το σώμα και το πνεύμα σας είναι λειτουργικό στις μικρές στιγμές της ημέρας, θα βελτιώσετε την ποιότητα όλης σας της ζωής .

Εν τέλει, η μαγεία της λειτουργικής προπόνησης κρύβεται στη στιγμή. Αναζητήστε την!

Βιβλιογραφία

1. Hall E., Bishop D. C., Gee T. I. (2016). Effect of plyometric training on handspring vault performance and functional power in youth female gymnasts. PLoS ONE 11:e0148790.

2. Fabian Herold, Alexander Törpel, Lutz Schega, Notger G. Müller. Functional and/or structural brain changes in response to resistance exercises and resistance training lead to cognitive improvements – a systematic review. Eur Rev Aging Phys Act. 2019; 16: 10, doi: 10.1186/s11556-019-0217-2

Enable Notifications OK No thanks