431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Aerial Yoga, 7 λόγοι να απογειωθεί το σώμα και το πνεύμα!

Aerial Yoga, 7 λόγοι να απογειωθεί το σώμα και το πνεύμα!

Η Aerial Yoga, αξιοποιεί το στοιχείο της αιώρησης και σας δίνει τη δυνατότητα να αντισταθείτε στη δύναμη της βαρύτητας. Χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους ιμάντες, σαν αιώρες. Συνδυάζει παραδοσιακές στάσεις της Yoga με λίγη έμπνευση από εναέριες τέχνες. Επωφελείται από την αιώρηση και χαρίζει μυϊκή ενδυνάμωση και βαθιά διάταση.

Τα οφέλη που προσφέρει η Aerial Yoga δεν τελειώνουν εδώ!

1. Γυμνάζει και ενδυναμώνει συνολικά το σώμα. Θέτει σε κίνηση σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες και τα μέρη του σώματος και ενισχύει κυρίως τους μύες του κορμού και των ώμων. Χαλαρώνει την ένταση στο νωτιαίο μυελό και στην άρθρωση του ισχίου, βοηθώντας γενικά στην αποσυμπίεση των σπονδύλων και στην ανακούφιση μυοσκελετικών πόνων.

2. Βελτιώνει την ευελιξία και την ισορροπία. Τα στοιχεία ανακούφισης και ελευθερίας, λόγω της αιώρησης, αποσυμπιέζουν και προσφέρουν μια βαθύτερη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, αυξάνοντας την ευελιξία και την ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης. Η εναέρια άσκηση απαιτεί ισορροπία, σταθερότητα και καλύτερο έλεγχο του σώματος σας. Μέσω της Aerial Yoga θα βελτιώσετε όλες αυτές τις ικανότητες.

Εκτός από το σώμα, ωφελεί και το πνεύμα!

3. Χαρίζει ψυχική και πνευματική υγεία και ευεξία. Γενικά η μέθοδος της Yoga προσεγγίζει την άσκηση με έναν ολιστικό τρόπο, βλέποντας το σώμα και το πνεύμα ως αλληλένδετα. Η Aerial Yoga έχει αποδεδειγμένα αντικαταθλιπτική και αντιστρεσογόνο δράση. Η αιώρηση, απελευθερώνει το φόβο και την ένταση και δίνει αυτοπεποίθηση στον ασκούμενο ενώ ταυτόχρονα οξυγονώνει τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη διάθεση. Η αντίσταση στη βαρύτητα είναι συναρπαστική, ανεβάζει την αδρεναλίνη, μπορεί να σας κάνει χαρούμενους και ενεργητικούς.

Οφέλη που δε φαντάζεστε!

4. Έχει αντιγηραντική δράση. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμώντας πιο αποτελεσματικά τα συμπτώματα της γήρανσης.

5. Βοηθάει στην πρόληψη καρδιακών νόσων. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

6. Βελτιώνει το αναπνευστικό και το πεπτικό σύστημα. Οι διάφορες μέθοδοι stretching, πόσο μάλλον η Aerial Yoga, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της πέψης και της αναπνοής.

7. Βελτιώνει τη μνήμη. Ο τρόπος που η Aerial Yoga επιδρά στη χαλάρωση και την ενίσχυση του νευρικού συστήματος, βοηθά όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με αυτό. Έτσι και η μνήμη σας θα έχει καλύτερος επιδόσεις.

Η Aerial Yoga θα απογειώσει το σώμα και το πνεύμα σας. Εσείς είστε έτοιμοι;

Βιβλιογραφία

1. Wang CC, Li K, Choudhury A, Gaylord S. Trends in yoga, tai chi, and qigong use among US adults, 2002-2017. Am J Public Health. 2019;109:755-761. doi:10.2105/AJPH.2019.304998

2. Smith BH, Lyons MD, Esat G. Yoga kernels: a public health model for developing and disseminating evidence-based yoga practices [published online October 24, 2018]. Int J Yoga Therap. doi:10.17761/2019-00024

Enable Notifications OK No thanks