431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Παραδοσιακά όργανα Pilates και τα οφέλη τους που θα σας καταπλήξουν!

5 Παραδοσιακά όργανα Pilates και τα οφέλη τους που θα σας καταπλήξουν!

Μια πρώτη γνωριμία με τον εξοπλισμό του Pilates θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την προπόνησή σας. Στηριζόμενα στις παραδοσιακές αρχές της μεθόδου, τα όργανα του Pilates προσφέρουν μοναδικά οφέλη για όλες τις κατηγορίες των ασκούμενων.

Το Reformer, το Cadillac, το Ladder Barrel, το Spine Corrector και η Wunda Chair θα αλλάξουν το σώμα, το μυαλό, το πνεύμα και όλη σας τη ζωή, για πάντα!

Reformer

Το πιο διαδεδομένο και πολυχρηστικό όργανο του Pilates. Καταρχάς, δίνει στον εκπαιδευτή σας σαφή εικόνα της φυσικής σας κατάστασης και κατ΄επέκταση των αναγκών σας, με αποτέλεσμα ταχύτερη πρόοδο και επιδόσεις. Ο τρόπος που στηρίζονται το κεφάλι και οι ώμοι πάνω στο μηχάνημα, οι μπάρες και οι ιμάντες για τα χέρια και τα πόδια, βοηθούν στην ορθοσωμία, την ευθυγράμμιση και την ευελιξία. Η κατασκευή του βοηθάει στη σωστότερη και αποτελεσματικότερη εκτέλεση των ασκήσεων. Δημιουργεί μία φυσική ροή στις εναλλαγές των ασκήσεων, που εκτός από ασφάλεια, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και διευκολύνει την αναπνευστική ικανότητα και την κυκλοφορία του αίματος.

Cadillac

Το αρχικό όνομα του οργάνου είναι “trapeze table”. Η κατασκευή του και τα προσαρμοσμένα βοηθήματα παρέχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης ενός πολύ μεγάλου εύρους ασκήσεων και η ευελιξία του μπορεί να συνδυάσει την ήπια γυμναστική, με την έντονη και δυναμική προπόνηση. Τονώνει και ενδυναμώνει πολλές μυϊκές ομάδες (κοιλιακούς, τρικέφαλους, μηριαίους, γλουτιαίους). Ενισχύει τη σταθερότητα των συνδέσμων και την ευλυγισία σας. Είναι ιδανικό για ασκούμενους με κινητικές δυσλειτουργίες και για φυσιοθεραπείες.

Ladder Barrel

 Πρόκειται για το αγαπημένο όργανο των χορευτών. Ο τρόπος κατασκευής του το καθιστά εύκολα προσαρμόσιμο στους διαφορετικούς σωματότυπους των ασκούμενων. Προσφέρει μια πληθώρα ασκήσεων ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και διατάσεων. Εστιάζει στην εκγύμναση των ορθοστατικών μυών και βελτιώνει σημαντικά τη στάση του σώματος σας, ενώ κρατάει ενεργούς τους μύες σας σε κάθε επίπεδο της άσκησης.

Spine Corrector

– Πρόκειται για ένα μικρό δώρο στη σπονδυλική σας στήλη, από τον ίδιο τον Pilates. Χρησιμοποιείται, κυρίως, για διορθωτική άσκηση. Ενδυναμώνει, γενικά, τους μύες του κορμού και διατηρεί την ευλυγισία σας και την ευκαμψία σημείων όπως η πλάτη, οι ώμοι και τα ισχία. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Spine Corrector είναι ότι επαναφέρει τη φυσική κυρτότητα του σώματος, η οποία με τα χρόνια υποχωρεί και προκαλεί δυσκαμψία και πόνους. Ενισχύει τις αναπνευστικές λειτουργίες και είναι ιδανικό για παθήσεις όπως η σκολίωση.

Wunda Chair

– Πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά όργανα του Pilates. Βασικός στόχος του είναι η ενίσχυση της αντοχής και της ισορροπίας. Δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης των ασκήσεων με μεγαλύτερη αντίσταση πρός το σώμα σας. Η καρέκλα “θαύμα” έχει να προσφέρει σε όλο το σώμα, παρά το μικρό της μέγεθος. Από τον αυχένα μέχρι τους μύες του πυελικού εδάφους, η Wunda Chair μπορεί να σας προσφέρει τον ιδανικό τρόπο να γυμναστείτε.

Ο J.H. Pilates δημιούργησε τα όργανα του Pilates ώστε να δημιουργούν φυσική αντίσταση στις κινήσεις σας και να γυμνάζουν όλους τους μύες του σώματός σας. Αυτό, σας δίνει τη δυνατότητα απόλυτης συγκέντρωσης στην κίνηση και την αναπνοή.

Βιώστε τώρα την εμπειρία γυμναστικής με τα όργανα του Pilates. Φτάστε το σώμα και το πνεύμα σας, στα όρια των δυνατοτήτων τους!

Βιβλιογραφία

1. Stieglitz DD, Vinson DR, Hampton MC. Equipment-based Pilates reduces work-related chronic low back pain and disability: A pilot study. 2016 Jan;20(1):74-82. doi: 10.1016/j.jbmt.2015.06.006. Epub 2015

Enable Notifications OK No thanks