431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 3 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τους πόνους της μέσης

3 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τους πόνους της μέσης

Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στη μέση δεν θα πρέπει να επαναπαυθείτε στη χρήση ταινιών ή εμπλάστρων αλλά να αναζητήσετε την αιτία που προκαλεί τον πόνο και το σημείο από όπου αυτός ξεκινά.

Πολλές φορές η λάθος διάγνωση οδηγεί σε χρόνιο πρόβλημα. Σας παραθέτουμε τρεις τρόπους που ίσως να μην είχατε σκεφθεί νωρίτερα για να τον αντιμετωπίσετε:

1. Χρησιμοποιήστε Foam Roller στους καμπτήρες του ισχίου

Οι «σφιχτοί» καμπτήρες του ισχίου μπορεί να είναι οι ένοχοι για τον πόνο στη μέση. Όταν παρατηρείτε βράχυνση στους καμπτήρες του ισχίου, υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί η μέση σε οποιαδήποτε άρση φορτίου και να προκαλέσει ανεπιθύμητη κάμψη προς τα εμπρός. Για να αυξήσετε το εύρος κίνησης των καμπτήρων του ισχίου, θα χρειαστείτε ένα foam roller.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εφημερίδας για την αποκατάσταση αθλητών, απέδειξε ότι η χρήση foam roller βοηθά στην αύξηση του εύρους κίνησης και την ευλυγισία περισσότερο από τις στατικές διατάσεις.

2. Δώστε την απαραίτητη σημασία στην κινητικότητα των ώμων

Ακούγεται περίεργο αλλά με την βελτίωση του εύρους κίνησης που επιτυγχάνετε στην άρθρωση του ώμου μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την πίεση στην περιοχή της μέσης. Κάθε φορά δηλαδή που πιέζετε κάτι πάνω από το κεφάλι ή για να σηκώσετε κάτι από το έδαφος και να το τοποθετήσετε ψηλά, χρησιμοποιείτε όλο το εύρος κίνησης της άρθρωσης του ώμου. Κάποιος με περιορισμένη κινητικότητα αν κάνει υπερέκταση στην σπονδυλική στήλη μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των σπονδύλων και κατ’ επέκταση πόνο.

Οι ασκήσεις με πλαστική μπάρα για προθέρμανση είναι απαραίτητες για την πρόληψη τραυματισμών αλλά και για την βελτίωση της κινητικότητας των ώμων.

3. Ενεργοποιήστε τους γλουτούς

Η σωστή ενεργοποίηση των γλουτών είναι αυτή που μπορεί πραγματικά να αποσυμπιέσει και να προστατεύσει την σπονδυλική στήλη. Εστιάστε σε ασκήσεις που ενεργοποιούν τους γλουτούς και διατηρήστε μια ουδέτερη στάση στην σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης.

5 ενδεικτικές ασκήσεις:

• Thrusters
• Deadlifts
• Single Leg Bridge
• Step Ups
• Pull Through

Enable Notifications OK No thanks