431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Οι 10 αλήθειες για το Fitness

Οι 10 αλήθειες για το Fitness

1. Η άσκηση ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία

top 10 fitness facts s2 illustration of brainpower

Αναρίθμητες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Συγκεκριμένα, αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης (νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου) και αυτό οδηγεί σε καλύτερη συγκέντρωση και καθαρότητα της σκέψης. Άλλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η φυσική δραστηριότητα αποτρέπει την μείωση τη γνωστικής ικανότητας στους ηλικιωμένους.

2. Η κίνηση απομακρύνει το άγχος

top 10 fitness facts s3 photo of woman on exercise ball at beach

Η άσκηση και γενικότερα η κίνηση του σώματος μειώνει τα επίπεδα του stress και συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ειδικότερα, η συχνή άσκηση μειώνει τις ορμόνες του stress, όπως είναι η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

3. Η άσκηση σας δίνει ενέργεια

top 10 fitness facts s4 photo of senior man doing push ups

Ερευνητές έχουν δείξει ότι τα άτομα που γυμνάζονται το λιγότερο 20 λεπτά, τρείς φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερη κούραση και περισσότερη ενέργεια. Αυτό συμβαίνει διότι η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος και με αυτό τον τρόπο το οξυγόνο και οι θρεπτικές ουσίες φτάσουν γρηγορότερα στα κύτταρα, όπου και παράγεται η ενέργεια που απαιτείται για τις καθημερινές δραστηριότητες.

4. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο για άσκηση

top 10 fitness facts s5 photos of fitness activities

Δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε χρόνο στο γυμναστήριο για να ασκηθείτε. Μικρές ”εκρήξεις” δραστηριότητας μπορούν να υπάρχουν στη διάρκεια της ημέρα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε για περπάτημα, για ποδήλατο με φίλους, να κάνετε jumping jacks για 10 λεπτά ή απλά να ανεβοκατέβετε τις σκάλες για 5 λεπτά. Οι σύντομες δραστηριότητες είναι αρκετά ευεργετικές για το σώμα σας και έχουν αποτελέσματα. Χρειάζεστε ένα μισάωρο κάθε μέρα  για να να βελτιώσετε την υγεία σας και 60 λεπτά/μέρα για να χάσετε τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν.

5. Η άσκηση βοηθάει στην ενδυνάμωση των σχέσεων

top 10 fitness facts s6 photo of couple exercising together

Η γυμναστική ενδυναμώνει τις σχέσεις. Συγκεριμένα, ένας περίπατος με το σύντροφο ή τους φίλους σας ή ένας αγώνας μπάσκετ, αντί για έξοδος σε ένα εστιατόριο, είναι μερικά παραδείγματα δραστηριότητας, τα οποία βελτιώνουν και συσφίγγουν τις κοινωνικές σχέσεις.

6. Η άσκηση αποτρέπει ασθένειες

top 10 fitness facts s7 photo of woman with apple at gym

Η άθληση, γενικότερα, προλαμβάνει ή καθυστερεί την εμφάνιση πολλών ασθενειών και προβλημάτων υγείας, όπως:

➤ Καρδιακές ασθένειες
➤ Εγκεφαλικά
➤ Υψηλή αρτηριακή πίεση
➤ Υψηλή χοληστερίνη
➤ Διαβήτη τύπου 2
➤ Αρθρίτιδα
➤ Οστεοπόρωση
➤ Απώλεια μυϊκής μάζας

7. Η άσκηση αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς

top 10 fitness facts s8 illustration of heart pumping weight

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ανεβαίνουν οι καρδιακοί παλμοί και έτσι ενδυναμώνεται στο καρδιαγγειακό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, η καρδιά σας θα γίνει πιο αποδοτική, θα αυξήσει τη ροή αίματος σε κάθε παλμό, και, κατά την ξεκούραση, θα πέφτουν σταδιακά οι παλμοί σας. Ακόμα και μερικές μέρες μετά την έναρξη του δικού σας πλάνου άσκησης το σώμα αρχίζει να προσαρμόζεται, η αναπνοή ρυθμίζεται, νιώθετε λιγότερη κόπωση και εξαφανίζονται οι πόνοι στο σώμα σας.

8. Η άσκηση σας επιτρέπει να τρώτε περισσότερο

top 10 fitness facts s9 photo of woman jumproping and healthy food

Εάν έχετε μυς, ο μεταβολικός ρυθμός θα είναι υψηλός. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες ημερησίως και να διατηρήσετε το ίδιο βάρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε τα πάντα, αλλά μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας γλυκό και τα chips, πάντα με μέτρο και όχι και σε καθημερινή βάση, εφόσον γυμνάζεστε τακτικά.

9. Η άσκηση βελτιώνει την απόδοση σας

top 10 fitness facts s10 photo of man flexing arm

Με την άσκηση βελτιώνεται διαρκώς η απόδοση σας στις ασκήσεις. Από τη στιγμή που αθλείστε τακτικά για αρκετές εβδομάδες, το σώμα σας θα πραγματοποιεί ευκολότερα τις ασκήσεις και θα αυξάνεται η αντοχή σας. Οι μύες σας θα γίνουν πιο δυνατοί και πιο ευλύγιστοι και η συνολική απόδοσή σας θα είναι, κάθε φορά, και καλύτερη.

10. Η απώλεια κιλών δεν είναι ο πιο σημαντικός στόχος

top 10 fitness facts s11 photo of health goals

Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε γυμναστική, δεν θα στοχεύετε μόνο στην απώλεια κιλών. Ειδικότερα, η άσκηση αποτελεί βοηθητικό παράγοντα γι’ αυτό το σκοπό αλλά τα οφέλη της υγείας είναι πολύ πιο σπουδαία. Είτε κατεβαίνει ο αριθμός στη ζυγαριά είτε όχι, θυμηθείτε ότι το σώμα σας ακόμη επωφελείται από τις ασκήσεις. Μάλιστα, πολύ σημαντική είναι και η βελτίωση της πνευματικής απόδοσης, το μειωμένο άγχος και η ενίσχυση της φυσικής σας κατάστασης.

Περιληπτικά, η άσκηση ενδυναμώνει το σώμα, το πνεύμα και τις σχέσεις σας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι 10 δηλώσεις θα σας παρακινήσουν, έτσι ώστε να εντάξετε την γυμναστική στην καθημερινότητα σας!

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks