Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εκπαιδευτικά σεμινάρια γυμναστών

Balatsinos

Βασική Εκπαίδευση Personal Trainer & Group Exercise Trainer (PGET+)

MP Personal & Group Exercise Trainer (PGET+) ® seminar banner by MPBalatsinos

Βασική Εκπαίδευση Personal Trainer & Group Exercise Trainer (PGET+)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΔYNATOTHTA ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
120 ώρες | 10 ΣK
Θεσσαλονίκη
02.03.2019
Έναρξη:
Θέσεις Διαθέσιμες

Το σεμινάριο PGET+ αποτελεί το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της MP Balatsinos σχεδιασμένο για μελλοντικούς personal trainers και επαγγελματίες του fitness.

Το σεμινάριο personal trainer and group exercise trainer αποτελείται από 3 ενότητες (MP Personal Trainer Basic Course®, MP Musculoskeletal Diseases & Injuries®, MP Group Exercise Trainer®) που σκοπό έχουν να καταρτίσουν πλήρως τους συμμετέχοντες τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν άμεσα εργασία έχοντας αποκτήσει ολοκληρωμένες γνώσεις γύρω από αντικείμενα του fitness και του personal training.

Η πρώτη ενότητα MP Personal Trainer Basic Course®, οδηγεί στη Διεθνή Πιστοποίηση Personal Trainer και οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές ενότητες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν την ανατομία, κινησιολογία και φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος καθώς και τις προσαρμογές που επέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό από την επίδραση της άσκησης. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ειδικές ενότητες σχετικές με τη διατροφή και τη σχέση των διατροφικών συστατικών με την άσκηση, το σχεδιασμό προγραμμάτων άσκησης, τη διαχείριση πελατών και ειδικών κατηγοριών αθλουμένων κά.

Η δεύτερη ενότητα MP Musculoskeletal Diseases & Injuries®, αποτελεί ένα εξειδικευμένο σεμινάριο που αναλύει τις συχνές μυοσκελετικές παθήσεις και τους συχνούς τραυματισμούς, που ενδέχεται ο μελλοντικός personal και group trainer να συναντήσει στους πελάτες του. Ο κεντρικός ομιλήτης είναι ένας από τους κορυφαίους ορθοπαιδικούς χειρουργούς της Ελλάδας, ο Dr Γεώργιος Γκουδέλης, ο οποίος σε συνεργασία με τον Κο Αλέξανδρο Καραγεωργίου, φυσικοθεραπευτή/γυμναστή, θα διδάξουν τον σωστό τρόπο ένταξης της ευαίσθητης αυτής ομάδας ασκουμένων σε προγράμματα άσκησης.

Τέλος, η τρίτη ενότητα MP Group Exercise Trainer®, αποτελεί τη βασική εκπαίδευση στα ομαδικά προγράμματα γυμναστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τον τρόπο να σχεδιάζουν προγράμματα άσκησης που απευθύνονται σε μικρές και μεγάλες ομάδες ασκουμένων. Θα διδαχθούν με εφαρμογή στην πράξη, ασκήσεις με χρήση εξοπλισμού αλλά και μόνο με το βάρος του σώματος, καθώς και διαφορετικές μορφές προπόνησης για τους πιο αρχάριους αλλά και τους πιο προχωρημένους ασκούμενους.

Μαζί μας θα μάθετε όλα τα βασικά στοιχεία για να ανταπεξέλθετε άριστα στην προπόνηση των μελών ενός γυμναστηρίου αλλά και στην προσωπική προπόνηση σε οποιοδήποτε χώρο.

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης:

Σωτηράκης Χάρης

Δυνατότητα Online Παρακολούθησης

Basic Anatomy:

Ανατομία – κινησιολογία του ανθρώπινου σώματος καθώς και φυσιoλογία και ανάλυση των λειτουργιών του.

Cοaching & Exercise Physiology:

Παρουσιάζονται και αναλύονται οι φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Basic Exercise and Personal Assessment:

Mάθετε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο για να προπονήσετε τον πελάτη ενός γυμναστηρίου. Θα διδαχθείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία ασκήσεων τόσο με ελεύθερα βάρη όσο και με συμβατικά μηχανήματα αλλά και μεθόδους αξιολόγησης των πελατών σας

Stretching and Μobility:

Οι τεχνικές των διατάσεων και η πρακτική εφαρμογή τους στον ασκούμενο

Chronical Diseases and Special Population:

Ειδικές κατηγορίες αθλουμένων και η προπονητική τους προσέγγιση

Fitness Management:

Διαχείριση πελατών γυμναστηρίου, υποδοχή νέων πελατών (ιστορικό υγείας, γνωριμία), αποφυγή συχνών λαθών και αντιμετώση απρόβλεπτων καταστάσεων μέσα στους χώρους του γυμναστηρίου

Functional Training:

Αναλύεται όλη η φιλοσοφία για τη λειτουργική προπόνηση και διδάσκεται μεγάλη ποικιλία ασκησιολογίου με ή χωρίς βοηθήματα όπως TRX, Lebert, BOSU και άλλα πολλά βοηθήματα. Εξάλλου όλη η βιομηχανία του Fitness παγκοσμίως στρέφεται πλέον προς νέους εναλλακτικούς και οικονομικούς τρόπους άσκησης που εξελίσσονται με βάση τις καθημερινές ανάγκες των ασκουμένων, αθλητών ή μη

Sports & Nutrition:

Αναλύονται όλα τα βασικά συστατικά των τροφών και η σχέση τους με την άσκηση. Όλες οι αλήθειες και οι μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής θα αναλυθούν διεξοδικά για να μπορείτε να αντιμετώπισετε και τον πιο καχύποπτο πελάτη

Programming and Exercise:

Σχεδιασμός προγραμάτων άσκησης σε μεγάλη ποικιλία ασκουμένων (αθλητών ή μη).

Υπεύθυνοι Εισηγητές:

Dr Γκουδέλης Γεώργιος
Καραγεωργίου Αλέξανδρος

Δυνατότητα Online Παρακολούθησης

Το σεμινάριο αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης κατηγορίας σεμιναρίων που έχει σχεδιάσει η MP Balatsinos με γενικό τίτλο MP SPECIAL FITNESS COURSES® και είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που και στις 16 ώρες του θα υπάρχει η συνεχής συνεργασία χειρουργού ορθοπαιδικού, φυσικοθεραπευτή και γυμναστή
Χωρίζοντας την παρουσίαση σε 3 άξονες (Κορμός – Άνω Άκρα – Κάτω Άκρα), οι συμμετέχοντες θα μάθουν με ποιο τρόπο θα μπορούν να προσεγγίσουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη μυοσκελετικά προβλήματα αλλά και τραυματισμούς των ασκούμενων που θα κληθούν να δουλέψουν μαζί.

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση;

 • Περιγραφική και λειτουργική ανατομία
 • Ανάλυση της παθολογίας από χειρουργό ορθοπαιδικό
 • Αποκατάσταση και εκγύμναση από Φυσικοθεραπευτή-Γυμναστή
 • Αναγνώριση και αντιμετώπιση μυοσκελετικών κακώσεων
 • Πρώτες βοήθειες – Επιδέσεις και εφαρμογή Kinesio Tape

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης:

Κατερουδάκης Βασίλης

 

Η 3η ενότητα αποτελεί τη βασική εκπαίδευση για όσους επιθυμούν να αναλάβουν τα ομαδικά προγράμματα μιας αίθουσας γυμναστηρίου ή μιας μικρής ομάδας ασκουμένων. Εδώ θα διδαχθούν όλες οι βασικές αρχές, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να δομήσουν ένα ομαδικό πρόγραμμα άσκησης.

Music in Group Classes:

Αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο η μουσική “ντύνει” το μάθημα ενός fitness instructor. H μουσική είναι το πιο βασικό συστατικό στην διεξαγωγή ενός ομαδικού μαθήματος. Εδώ θα μάθετε τον τρόπο να ακούτε και να κατανοείτε την ένταση, τα μέτρα και πώς το κάθε beat βοηθάει στη δημιουργία ενός επιτυχημένου μαθήματος αερόβιου και δυναμικού.

Group Exercise Basics:

Βασικό ασκησιολόγιο με το βάρος του σώματος και τη χρήση εξοπλισμού (μπάρες, λάστιχα, βαράκια).

Functional Group Training:

Ομαδικά μαθήματα με λειτουργικές ασκήσεις όπως διδαχθήκαμε στην 1η Ενότητα του personal training.

Plyometrics:

Διδάσκεται η χρήση των πλειομετρικών ασκήσεων σε ένα ομαδικό μάθημα.

Advanced Cross Training (προπόνηση κυκλική με σταθμούς):

Δημιουργήστε σταθμούς και ανεβάστε την ένταση στο μάθημα σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

 • Φοιτητές ΤΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους ΤΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους ΙΕΚ
 • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών FITNESS
 • Και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο Fitness

Εξετάσεις

 • Στο τέλος της Α΄ενότητας οι συμμετέχοντες εξετάζονται τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό κομμάτι. Οι θεωρητικές εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσω της Online εκπαιδευτικής πλατφόρμας.
 • Στο τέλος της Γ’ ενότητας πραγματοποιείται πρακτική εξέταση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 • Με την εγγραφή του, ο κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει προσωπικούς κωδικούς για την εκπαιδευτική πλατφόρμα της MP Balatsinos, μέσα από την οποία έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό των ενοτήτων του σεμιναρίου.
 • Το εγχειρίδιο του MP Personal Trainer Course μοιράζεται στους συμμετέχοντες, με την έναρξη της εκπαίδευσης, σε έντυπη μορφή.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και εφόσον οι συμμετέχοντες επιτύχουν στις τελικές εξετάσεις, λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης MP Personal & Group Exercise Trainer (PGET+) ® της MP Balatsinos. Επιπλέον, οι απόφοιτοι της βασικής εκπαίδευσης εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των Επαγγελματιών της Άσκησης (EREPS) και λαμβάνουν την ευρωπαϊκή πιστοποίηση της EuropeActive.

Εκδήλωση
Ενδιαφέροντος

Τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερομένων, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την εταιρία χωρίς να παρέχονται σε τρίτους. Με την αποστολή των στοιχείων τους οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι συμφωνουν με την αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών τους δεδομένων από την εταιρία για εσωτερικούς σκοπούς (διοργανώσεις, προσκλήσεις, ενημερώσεις προϊόντων) υπό την τήρηση των ισχυόντων κανόνων προστασίας δεδομένων.