431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Seminar icon

Ταχύρυθμο σεμινάριο για Yoga Teachers

MP Yoga Trainer Basic Course® seminar banner by MPBalatsinos

Ταχύρυθμο σεμινάριο για Yoga Teachers

LIVE-ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
100 | 2 μήνες
MP Balatsinos
To Be Announced
Έναρξη
Ελληνικά Γλώσσα Διεξαγωγής

Γνωρίστε τη φιλοσοφία της Υoga μέσα από αυτό το σεμινάριο, που παρέχει όλη τη βασική γνώση για να είστε σε θέση να φέρετε εις πέρας ολοκληρωμένα μαθήματα Υoga.

Η βασική εκπαίδευση για δασκάλους Yoga

Η MP Balatsinos δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που σας εισάγει στις βασικές αρχές της Yoga.

Το  MP Yoga Trainer Basic Course® βασίζεται σε τρεις παραδοσιακές σχολές Yoga, έχοντας επιρροές από την Hatha Υoga, την δυναμική ροή της Ashtanga Υoga και την ευθυγράμμιση της B.K.S. Iyengar Yoga. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται τόσο στην ασφαλή εξάσκηση των asanas (στάσεις yoga) όσο και την πρακτική των pranayama (τεχνικές αναπνοών) με αποτέλεσμα τη σύνδεσή τους. Είναι μια πρακτική που συνδυάζει την ροή – αλληλουχία των θέσεων, με στοχευμένη χρήση, τονίζοντας τα σημεία ευθυγράμμισης. Ένας συνδυασμός μέσα από μία εκσυγχρονισμένη προσέγγιση, ώστε να επιτρέπει στους νέους δασκάλους να βάζουν την προσωπική τους σφραγίδα και δημιουργικότητα σε κάθε μάθημα.

Ένα σύγχρονο, στοχευμένο σεμινάριο, για να γνωρίσετε τη φιλοσοφία της Yoga, να αποκτήσετε όλη τη βασική γνώση που χρειάζεστε για να προσφέρετε ολοκληρωμένα μαθήματα, αλλά και να κατανοήσετε τις εφαρμογές της πρακτικής της στο σώμα – αλλά κυρίως πώς οι αλλαγές που φέρνει ξεκινούν από μέσα προς τα έξω. To MP Yoga Trainer Basic Course® παρέχει όλα τα εφόδια και απαραίτητα εργαλεία σε όσους θέλουν να:
• γνωρίσουν τη Yoga
• εμβαθύνουν την πρακτική τους
• εξελιχθούν προσωπικά
• γίνουν δάσκαλοι της Yoga

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Τι είναι Υoga;
2. Ιστορική αναδρομή
3. Είδη Yoga
4. Εισαγωγή στην φιλοσοφία της Yoga
5. Ανατομία – Κινησιολογία
6.
Asanas – Θέσεις
• Σανσκριτική ονομασία των asanas – θέσεων
• Σημεία ευθυγράμμισης
• Επιδράσεις
• Αντενδείξεις
• Παραλλαγές των asanas – θέσεων

7. Pranayama – τεχνική αναπνοής (οδηγίες, τεχνική, οφέλη)
8. Sun Salutation A & B (χαιρετισμός στον ήλιο)
9. Props
(τι είναι, πού εξυπηρετούν, πώς και γιατί χρησιμοποιούνται)
10. Ανάλυση και επεξήγηση μαθήματος yoga

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η Yoga;
Yoga είναι μία φυσική και νοητική πρακτική που έχει τις ρίζες της στην Ινδία. Yoga μπορεί να σημαίνει για τον καθένα κάτι ξεχωριστό και ίσως πολλά πράγματα μαζί. Σημαίνει δύναμη, ισορροπία, αυτοσυγκέντρωση, ένας κόσμος αναζήτησης, η κατάκτηση νέων εμπειριών. Είναι ένα ολιστικό σύστημα που ενώνει το νου με το σώμα. Τις τελευταίες δεκαετίες οι διάφορες πρακτικές της yoga έχουν κατακτήσει τον δυτικό κόσμο γιατί προσφέρουν την αρμονική άσκηση και συνεργασία του σώματος και του μυαλού με αποτέλεσμα την βελτίωση της φυσικής κατάστασης,  την μείωση του στρες και την αυτοβελτίωση.

Γιατί να εκπαιδευτώ στη πρακτική Yoga;
Η πρακτική της Yoga τα τελευταία χρόνια άρχισε να κατακτά την δική της θέση μέσα στους χώρους άθλησης, γυμναστήρια, studios, χώρους ευεξίας, κέντρα αποκατάστασης αλλά και σε επίπεδο personal training. Απευθύνεται σε μία μεγάλη γκάμα ασκούμενων τόσο ανδρών όσο και γυναικών όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης. Επιπλέον θεωρείται ιδανική μέθοδος άσκησης για ειδικούς πληθυσμούς ασκούμενων όπως στην εγκυμοσύνη και την λοχεία, για την αποκατάσταση τραυματισμών καθώς επίσης και για ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις (μυοσκελετικά προβλήματα, οστεοπόρωση, παχυσαρκία κ.α.).

Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε studio ή γυμναστήριο. Μου χρειάζεται η εκπαίδευση Yoga;

Η πρακτική εξάσκηση της Yoga, πέρα από το διδακτικό μέρος, αφορά κυρίως την προσωπική πρακτική. Οι μαθητές θα εμβαθύνουν και θα κατανοήσουν τις εφαρμογές της πρακτικής της yoga στο σώμα τους αλλά κυρίως πως οι αλλαγές που φέρνει ξεκινούν από μέσα προς τα έξω.

Ολοκληρώνοντας τον εκπαιδευτικό κύκλο MP Yoga Trainer Basic Course® τι θα έχω αποκομίσει;

Θα έχετε αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις όσο αφορά την ανατομία, την φυσιολογία και την κίνηση του σώματος και τον τρόπο να μπορείτε να αξιολογήσετε την φυσική κατάσταση των ασκούμενων. Επιπλέον οι instructors θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μαθήματα yoga με σωστή καθοδήγηση, ευαισθησία και έμπνευση.

Ποια είναι τα οφέλη της Yoga;

Τα οφέλη από την πρακτική της yoga είναι πολλά και ποικίλα:
• Βελτίωση δύναμης και ευλυγισίας
• Διορθώνει τη στάση του σώματος.
• Βελτιώνει τη σταθερότητα και την ισορροπία.
• Αποτοξινώνει και καθαρίζει τον οργανισμό.
• Βελτιώνει την ψυχική διάθεση και μειώνει το άγχος.
• Βελτιώνει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα.
• Αυξάνει την αυτοσυνείδηση, τη θέληση, την αυτοκυριαρχία, τη λογική, την υπευθυνότητα και την ηθική δύναμη.

Το σεμινάριο αυτό είναι το μέσο για να αποκτήσετε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις και την εμπειρία σας στη Yoga. Στους νέους δασκάλους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους τρόπο διδασκαλίας, το χώρο για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν ελευθέρα τη δική τους πρακτική. Αφού χτίσετε γερά θεμέλια, μπορείτε να φτάσετε παντού.

Είστε έτοιμοι;

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

  • Φοιτητές ΣΕΦΑΑ
  • Απόφοιτους ΣΕΦΑΑ
  • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών Fitness
  • Φυσικοθεραπευτές
  • Χορευτές
  • Σε ασκούμενους της yoga που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην πρακτική τους και στη διδασκαλία της yoga.

Εξετάσεις

Στο τέλος του σεμιναρίου διεξάγονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις.

Εκπαιδευτικό Υλικό

Στην έναρξη του σεμιναρίου παρέχεται το εγχειρίδιο σε έντυπη μορφή.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Με την επιτυχή έκβαση των τελικών εξετάσεων οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Seminar icon

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

-Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.
-Εάν είστε μέλος της MP Community συνδεθείτε στο προφίλ σας και στείλτε μήνυμα ενδιαφέροντος από την ειδική φόρμα επικοινωνίας.
Επιβεβαίωση Κωδικού

Όροι Χρήσης και πολιτική απορρήτου

+SEMINARS

Αναγνωρισμένα σεμινάρια γυμναστών.

Αποκτήστε γνώση και εξειδίκευση για να ανταπεξέλθετε άριστα σε έναν χώρο άκρως απαιτητικό και ανταγωνιστικό.
Πάνω από 2000 διδακτικές ώρες και 60 διαφορετικά τµήµατα εκπαίδευσης ετησίως, µε δυνατότητα online παρακολούθησης µαθηµάτων. Τίτλοι και εξειδικεύσεις σε: Personal & Group Training, εκπαίδευση Pilates & Yoga, Aqua & Fight aerobic, TRX, Cardio Cycling.
Η σχολή MP Balatsinos Fitness µέσα από ένα µεγάλο δίκτυο γυµναστηρίων με τα οποία συνεργάζεται πανελλαδικά, προσφέρει στους συµµετέχοντες των εξειδικευµένων σεµιναρίων της διέξοδο στην επαγγελµατική τους αποκατάσταση.
Αναγνωρισµένη κρατική - διεθνή πιστοποίηση για τα σεµινάρια µας από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελµατικού Προσανατολισµού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Διεθνείς συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο του Personal & Group Training, όπως η TRX και η LES MILLS. Οι απόφοιτοι της MP Balatsinos Fitness έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Ευρωπαϊκό µητρώο (EREPS).
Η MP Balatsinos μετράει πάνω από 3 χρόνια εμπειρίας στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Παρακολουθήστε τα σεμινάρια μας απομακρυσμένα από τον τόπο διαμονής σας μέσω live streaming. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες άτομα εγγράφονται στα σεμινάρια της MP Balatsinos από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
∆ιεθνείς συνεργασίες µε τις µεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρίες όπως η TRX, η Les Mills και η Lebert Fitness. ∆ιεθνής πιστοποίηση Personal Trainer (CPT) από τον οργανισµό Europe Active.
Από το 2017, όλοι οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων της MP Balatsinos αποκτούν προσωπικό λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξετάσεων της MP Balatsinos. Τα test γνώσεων, οι εξετάσεις και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται ηλεκτρονικά, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.
+SEMINARS