fbpx
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Seminar icon

MP Musculoskeletal Diseases and Injuries Course®

MP Musculoskeletal Diseases and Injuries Course® seminar banner by MPBalatsinos

MP Musculoskeletal Diseases and Injuries Course®

ΔYNATOTHTA ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
16 ώρες | 1 ΣΚ
ΜP Balatsinos
On Demand
Έναρξη
Θέσεις Διαθέσιμες

Το σεμινάριο MP Musculoskeletal Diseases and Injuries ® εξειδικεύεται στη συμβολή της άσκησης στην αποκατάσταση συνηθισμένων μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών.

Το σεμινάριο αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης κατηγορίας σεμιναρίων που έχει σχεδιάσει η MP Balatsinos με γενικό τίτλο MP SPECIAL FITNESS COURSES®. Το σεμινάριο έχει στόχο να διδάξει τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης συνηθισμένων μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών μέσω της άσκησης αλλά και την αποφυγή επιβλαβών κινήσεων-ασκήσεων που ενδέχεται να βλάψουν περισσότερο τον ασκούμενο. Η άσκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών και ο επαγγελματίας γυμναστής οφείλει να είναι σωστά ενημερωμένος και εκπαιδευμένος ώστε να αναλάβει με ασφάλεια έναν ασκούμενο από την ευαίσθητη αυτή ομάδα πληθυσμού.

Βασικός εισηγητής ένας εκ των κορυφαίων ορθοπαιδικών χειρουργών ο Dr Γεώργιος Γκουδέλης.

Η παρουσίαση χωρίζεται σε 4 άξονες και είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που και στις 16 ώρες θα υπάρχει η συνεχής συνεργασία ορθοπαιδικού χειρουργού, φυσικοθεραπευτή και γυμναστών.

Πατήστε στις παρακάτω ενότητες και ενημερωθείτε αναλυτικά για τη θεματολογία του σεμιναρίου:

Ο Γεώργιος Δ. Γκουδέλης γεννήθηκε στη Κολωνία της Γερμανίας. Έλαβε όλη τη σχολική εκπαίδευση του στη Θεσσαλονίκη όπου και συνέχισε τις σπουδές του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Την ειδικότητά του τη ξεκίνησε στη Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο και τη συνέχισε στο Νοσοκομείο Κ.ΑΤ., Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον διευθυντή Καθηγητή κο Π.Ν. Σουκάκο για τα επόμενα πέντε έτη.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του έλαβε ειδική εκπαίδευση στην επανορθωτική χειρουργική - αρθροπλαστική γόνατος, ισχίου και ώμου,στην αντιμετώπιση καταγμάτων, στην αρθροσκοπική χειρουργική - αθλητικές κακώσεις, στη μικροχειρουργική -χειρουργική άκρας χειρός και στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης στη παιδοορθοπαιδική.
Instructor icon
Dr. Γκουδέλης Γεώργιος
Καθηγήτρια Επιστήμης Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού M.Sc. ́s., Ph.D., P.D. Kάτοχος Διδακτορικού και Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών Α.Π.Θ., Επιστημονική Συνεργάτης Α’ Παν/κής Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ Α.Π.Θ. του Τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολή. Halliwick Instructor, Clinical Pilates Instructor - Pre/Postnatal Fitness Instructor & TRX Fitness Instructor με πεδίο έρευνας: Νευρο-αποκατάσταση & Θεραπευτική άσκηση στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας το οποίο και υπηρετεί από το 2000 σε συνεργασία με καταξιωμένους νευρολόγους ιατρούς-Καθηγητές της χώρας μας.

Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών Α.Π.Θ. με ειδικότητα την Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή και με αντικείμενο: "Η επίδραση της κολύμβησης ΑμΣΚΠ". Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. με την επίβλεψη-συνεργασία Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής στη κατεύθυνση της Φυσικής Δραστηριότητας για Ειδικούς Πληθυσμούς και θέμα Μεταπτυχιακής Διατριβής: "Η επίδραση θεραπευτικού προγράμματος υδροθεραπείας-κολύμβησης στην κινητική ικανότητα βάδισης ασθενούς με ΣΚΠ" λαμβάνοντας υποτροφία για τις άριστες επιδόσεις της προχώρησε και σε επόμενες Μεταπτυχιακές Σπουδές στo Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ. στο πρόγραμμα «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής» με αντικείμενο την εξειδικευμένη έρευνα: " Διερεύνηση της σύνδεσης της κινητικής ασυμμετρίας των άνω άκρων με την πλευρίωση των απομυελινωτικών εστιών στον εγκέφαλο ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση".

Αναγορεύθηκε την 27.01.2012 αριστούχα Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. επίσης με υποτροφία, έχοντας εκπονήσει διδακτορική διατριβή στον Τομέα Βιολογίας της Άσκησης και ειδικότερα στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής και Ειδικής Αγωγής, τη Β' Παν/κή Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ, του Τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολής με θέμα: "Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής ασθενών με ΣΚΠ (Μελέτη Περιπτώσεων)". Διετέλεσε μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. - Τομέας Νευροεπιστημών το έτος 2013-2014 λαμβάνοντας υποτροφία από την επιτροπή ερευνών του Α.Π.Θ. και αντικείμενο: Η επίδραση ομαδοποιημένου και στοχευμένου προγράμματος άσκησης ως μέσο προαγωγής της λειτουργικής ικανότητας και της ποιότητας ζωής ασθενών με ΣΚΠ.

Το Πανεπιστημιακό έτος 2015-2016 έλαβε εκ νέου υποτροφία για την συνέχιση του ερευνητικού της πρωτοκόλλου που χρησιμοποίησε στο πλαίσιο απόκτησης του Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών. Συνέχισε σε 2ο Μεταδιδακτορικό κύκλο στον τομέα της Ιατρικής & Επιστημών Υγείας με διάκριση και νέα υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών υποτροφιών Ι.Κ.Υ., στο αντικείμενο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Στην παρούσα φάση εκπονεί (3η) μεταδιδακτορική έρευνα (αριθμ.45/25-6-2019) στο τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας με θέμα: “Η επίδραση θεραπευτικού πρωτοκόλλου αερόβιας και αναερόβιας άσκησης με αντιστάσεις σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις: νοητικής, λειτουργικής και ψυχολογικής κατάστασης με συστοιχία βιολογικών συνιστωσών και ποιότητας ζωής”.

Επιβλέπουσα Καθηγήτρια:
Τσολάκη Μαγδαληνή, Καθηγήτρια Νευρολογίας Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
Διευθύντρια Α΄ Νευρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ: Ιατρική και Επιστήμες Υγείας
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Επιστήμες Υγείας – Ιατρική του αθλητισμούΤο επιστημονικό της έργο συμπληρώνουν συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα: α) της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ., β) διαφόρων Ευρωπαϊκών φορέων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά, ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια, προσκεκλημένες εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια, εισηγήσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς και προσκεκλημένες εισηγήσεις σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και σε Προπτυχιακούς κύκλους μαθημάτων Πανεπιστημιακών Σχολών. Διετέλεσε εκπαιδευτικός Eιδικής Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια και Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 2004 καθώς και στη μεταλυκειακή εκπαίδευση των Δημοσίων ΙΕΚ με αντικείμενο την άσκηση και αποκατάσταση έως και το 2014 που ανήκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του 2ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας-Χορτιάτη καθώς και στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού – Ευόσμου στο πλαίσιο ΠΑγΟ και στο αντίστοιχο πρόγραμμα άσκησης Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις και Αυτοάνοσα νοσήματα. Υπηρέτησε ως Υπεύθυνη Επιστημονικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων Άσκησης Α.μεΑ. του Πανεπιστημιακού. Υπηρέτησε ως Υπεύθυνη Επιστημονικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων Άσκησης Α.μεΑ. του AUTH GYM & Επιστημονική Σύμβουλος Αποκατάστασης της Ελληνικής Εταιρίας ΣΚΠ και μέλος Δ.Σ.
Instructor icon
Γαροπούλου Βασιλική
Καραγεωργίου Γ. Αλέξανδρος
Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ (ΤΕΦΑΑ Σερρών).
Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι Λαμίας.
Απόφοιτος ιδιωτικής σχολής με δίπλωμα στον τομέα Aerobic - Step Aerobic.
Συνεργάτης γυμναστηρίων επί σειρά ετών ως group & personal trainer.
Εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής στις μυοσκελετικές παθήσεις.
Πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής στις μεθόδους Manual Therapy, Sports Physiotherapy, Manual Lymph Drainage, Kinematic Taping, IASTM.
Ιδιοκτήτης του φυσικοθεραπευτηρίου PhysioLab από το 2016.
Instructor icon
Καραγεωργίου Αλέξανδρος

Υπεύθυνοι Εισηγητές:

Dr Γκουδέλης Γεώργιος
Καραγεωργίου Αλέξανδρος

 

 • Περιγραφική και λειτουργική ανατομική της σπονδυλικής στήλης
 • Ορθή στάση
 • Εμβιομηχανική προσέγγιση
 • Συχνά παρατηρούμενες παρεκκλίσεις, κήλες μεσοσπονδύλιου δίσκου στην αυχενική και οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αυχενικό σύνδρομο και οσφυαλγία – ισχιαλγία, σπονδυλολίσθηση – σπονδυλόλυση.

Υπεύθυνοι Εισηγητές:

Dr Γκουδέλης Γεώργιος
Καραγεωργίου Αλέξανδρος

 

 • Περιγραφική και λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων των άνω άκρων
 • Παθήσεις και κακώσεις ώμου: τενοντίτιδα στροφικού πετάλου, ρήξη στροφικού πετάλου,παγωμένος ώμος, ρήξη δικέφαλου βραχιόνιου, εξάρθρημα του ώμου
 • Παθήσεις και κακώσεις αγκώνα: επικονδυλίτιδα, διαχωριστική οστεοχονδρίτιδα
 • Παθήσεις και κακώσεις πηχεοκαρπικής: σύνδρομο De Quervain, γαγγλιακή κύστη
 • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Παθήσεις και κακώσεις άκρας χειρός: κάταγμα του boxer, εκτεινασσόμενος δάκτυλος

Υπεύθυνοι Εισηγητές:

Dr Γκουδέλης Γεώργιος
Καραγεωργίου Αλέξανδρος

 

 • Περιγραφική και λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων των κάτω άκρων
 • Συχνά παρατηρούμενες παρεκκλίσεις του μηχανικού άξονα των κάτω άκρων
 • Παθήσεις και κακώσεις του ισχίου: σύνδρομο πρόσκρουσης του ισχίου, τροχαντηρίτιδα, ηβαλγία
 • Παθήσεις και κακώσεις του γόνατος: διαταραχές του μηχανικού άξονα – ραιβότητα, βλαισότητα, ρήξη μηνίσκου, ρήξη χιαστών συνδέσμων, σύνδρομο επιγονατιδομηριαίας προστριβής
 • Παθήσεις και κακώσεις της ποδοκνημικής: διάστρεμμα ποδοκνημικής, διαχωριστική οστεοχονδρίτιδα
 • Παθήσεις και κακώσεις του άκρου ποδός: πλατυποδία, κοιλοποδία, νεύρωμα Morton, βλαισός μέγας δάκτυλος, γαμψοδακτυλία

Υπεύθυνη Εισηγήτρια:

Dr Γαροπούλου Βασιλική

 

Ο ρόλος της θεραπευτικής άσκησης στις νευρολογικές παθήσεις σχετίζεται άμεσα με τη σωματική και την ψυχική υγεία, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της θεραπείας των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποια νευρολογική πάθηση όπως:

 • Μυασθένεια
 • Μυοπάθειες
 • Πολυνευροπάθειες
 • Άνοιες – Νόσος alzheimer
 • ΑΕΕ – αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
 • Νόσος Parkinson κ.α.
 • Πολλαπλή Σκλήρυνση

Ο σχεδιασμός του θεραπευτικού προγράμματος άσκησης περιλαμβάνει:

 • καθορισμό των στόχων
 • καθορισμό των κατάλληλων τεχνικών και ασκήσεων
 • καθορισμό των τρόπων αξιολόγησης των αποτελεσμάτων
 • μακροπρόθεσμο προγραμματισμό

Η εφαρμογή ενός προγράμματος θεραπευτικών ασκήσεων έχει στόχο τη βελτίωση της κίνησης και της λειτουργικότητας, καθώς και τον περιορισμό των συμπτωμάτων του πάσχοντα. Η τελική αξιολόγηση θα δείξει αν το πρόγραμμα πέτυχε τους στόχους του και πώς μπορεί να αναπτυχθεί επιπλέον ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργικότητα του ασκούμενου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

 • Φοιτητές ΣΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους ΣΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών Fitness
 • Φυσικοθεραπευτές
 • Σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την κίνηση

Εξετάσεις

Δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις.

Εκπαιδευτικό Υλικό

Ο κάθε συμμετέχοντας με την εγγραφή του αποκτά προσωπικό λογαριασμό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Ε-Studies της MP Balatsinos, μέσα από την οποία έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αποστέλλεται στον σπουδαστή βεβαίωση παρακολούθησης σε pdf ηλεκτρονικό αρχείο.

Seminar icon

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερομένων, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την εταιρία χωρίς να παρέχονται σε τρίτους. Με την αποστολή των στοιχείων τους οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι συμφωνουν με την αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών τους δεδομένων από την εταιρία για εσωτερικούς σκοπούς (διοργανώσεις, προσκλήσεις, ενημερώσεις προϊόντων) υπό την τήρηση των ισχυόντων κανόνων προστασίας δεδομένων.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας (πλην του email) στην αίτηση με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες (εαν χρειάζεται).

Πώς μάθατε για εμάς;