431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Άσκηση μετά τον Καρκίνο. 5 οδηγίες για τους ειδικούς.

Άσκηση μετά τον Καρκίνο. 5 οδηγίες για τους ειδικούς.

,

Ένας ασθενής που αναρρώνει από καρκίνο είναι σημαντικό να παραμείνει σε καλή φυσική κατάσταση. Η άσκηση μετά τον καρκίνο, συμβάλλει στη σωματική και στην ψυχολογική αποθεραπεία. Όσο πιο σωστά γίνεται, τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα. Personal Trainers, γυμναστές και ειδικοί της άσκησης οφείλετε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Οι ασκούμενοι, πρώην ασθενείς, χρειάζονται εξειδικευμένη μεταχείριση και τα βέλτιστα αποτελέσματα.

1. Ο κάθε ασκούμενος είναι μοναδικός.

Το ασκησιολόγιο και οι στόχοι διαφοροποιούνται για κάθε πρώην ασθενή. Εξαρτώνται από το είδος του καρκίνου, της θεραπείας, της φυσικής κατάστασης και της διάθεσης του ασκούμενου. Άρα, το ιστορικό του, η συχνή επικοινωνία με το γιατρό και η εξατομικευμένη δουλειά, είναι απαραίτητα! Πέρα από το ότι θα διευκολύνει και θα κάνει πιο αποτελεσματική τη δουλειά σας, θα κάνετε τον ασκούμενο να αισθανθεί ασφάλεια.

2. Εμπιστευτείτε τον και θα σας εμπιστευτεί.

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς που απαιτείται να κάνετε. Πρέπει να ακούτε με προσοχή τους προβληματισμούς των ασκούμενων και να δείχνετε κατανόηση. Η προσοχή και το ενδιαφέρον σας, είναι εξίσου σημαντικά με τη θεραπεία και τη σωματική ενδυνάμωση. Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά του ασθενή.

3. Δημιουργήστε τρόπους κοινωνικοποίησης.

Η ομαδική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργηθούν κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των ασκούμενων. Ειδικά μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται κοινές εμπειρίες, μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά. Με αυτό τον τρόπο ισορροπείται η ψυχική τους υγεία. Επίσης, ενισχύεται η δέσμευση τους στη συστηματική άσκηση, που, όπως αναφέρθηκε, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αποθεραπεία τους.

4. Προσεγγίστε την άσκηση πολύπλευρα.

Η συμβολή σας ώστε να δεσμευτεί ένας πρώην ασθενής σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να του κάνετε. Για να συμβεί αυτό, η δουλειά που απαιτείται είναι συνδυαστική. Δεν είναι μόνο η άσκηση. Είναι ο τρόπος σκέψης, η διατροφή  και η αποθεραπεία. Η αντίληψη αυτής της συνολικής προσέγγισης, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο δώρο. Αυτοί είναι οι παράγοντες για μια ποιοτική ζωή σε όλα τα επίπεδα, από την ποιότητα ύπνου, μέχρι τη διαχείριση του στρες, του άγχους κλπ.

5. Εξειδικευτείτε!

Δεν αρκεί να είστε συμπονετικός, χρειάζεται εκπαίδευση και εξειδίκευση σε σχέση με τους ασθενείς που αναρρώνουν από Καρκίνο. Χρειάζεται επιπλέον ευελιξία και προσαρμοστικότητα συγκριτικά με άλλες ομάδες ασκούμενων. Η άσκηση μετά τον καρκίνο έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η διαρκής επιμόρφωση είναι απαραίτητη. Δε θα κρίνει μόνο την ποιότητα των δικών σας γνώσεων και δεξιοτήτων. Θα κρίνει, κυρίως, τη ζωή και την υγεία των ασκούμενων.

Στόχος σας θα είναι πάντα η βελτίωση της ποιότητα ζωής. Ακόμα και ένα μικρό θετικό βήμα μπροστά θα έχει άμεσα εμφανή αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του ασκούμενου σας. Αυτός θα είναι ο στόχος σας. Ένα βήμα μπροστά για μία καλύτερη ζωή.

Μέχρι να χαραχθεί ο δρόμος!

Βιβλιογραφία

1. Vijayvergia N, Denlinger CS. Lifestyle factors in cancer survivorship: where we are and where we are headed. J Personalized Med. 2015;5(3):243–63. doi: 10.3390/jpm5030243.

2. Blanchard CM, Courneya KS, Stein K. American Cancer Society’s SCS, II. Cancer survivors’ adherence to lifestyle behavior recommendations and associations with health-related quality of life: results from the American Cancer Society’s SCS-II. J Clin Oncol. 2008;26(13):2198–204. doi: 10.1200/JCO.2007.14.6217.

Enable Notifications OK No thanks