431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Τα πλεονεκτήματα του να έχετε προσωπικό προπονητή (personal trainer)

Τα πλεονεκτήματα του να έχετε προσωπικό προπονητή (personal trainer)

Ένας personal trainer μπορεί να κάνει τη γυμναστική απαραίτητο κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας.Εάν νιώθετε πως έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για προπόνηση μια καλή λύση είναι να ξεκινήσετε personal training. Ο προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει πολύ περισσότερο και να σας δείξει τον σωστό τρόπο εκγύμνασης έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.

 

Πως μπορεί να σας βοηθήσει ένας προσωπικός προπονητής;

Η πρόσληψη ενός personal trainer σας δεσμεύει οικονομικά αλλά και ως προς τον χρόνο που θα αφιερώσετε για την υγεία σας. Ο προσωπικός προπονητής μπορεί να σας βοηθήσει στα εξής:

-Σας δίνει ώθηση και μπορεί να σας καθοδηγήσει προς την κατεύθυνση της φυσικής κατάστασης δημιουργώντας μια συγκεκριμένη ρουτίνα ασκήσεων.

-Σας μαθαίνει τη σωστή τεχνική. Αν οι ασκήσεις που κάνετε δεν εκτελούνται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να οδηγηθείτε σε σημαντικούς τραυματισμούς. Τηρώντας αυτά που σας δείχνει ο προσωπικός προπονητής θα λαμβάνετε το μέγιστο όφελος από την προπόνησή σας.

-Μπορεί να σας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σας. Εάν πάντα θέλατε να χάσετε κάποια κιλά, να τονώσετε το σώμα σας ή απλώς να διατηρήσετε την υγεία σας αλλά δεν μπορείτε να το καταφέρετε μόνοι σας, ένας personal trainer μπορεί να σας οργανώσει.

 

Αν πιστεύετε και εσείς πως ένας προσωπικός προπονητής θα σας βοηθήσει τότε το μόνο που μένει είναι να κάνετε τη σωστή επιλογή και να έχετε τα ακόλουθα κατά νου:

-Μπορείτε να δοκιμάσετε έναν προπονητή. Αν είστε μέλος ενός γυμναστηρίου μπορείτε να ζητήσετε μια λίστα και να ρωτήσετε ποια είναι η εκπαίδευση και η εμπειρία τους και στη συνέχεια να μιλήσετε μαζί τους και να επιλέξετε. Ή απλά μπορείτε να κάνετε μία προπόνηση με κάποιους από αυτούς ώστε να έχετε προσωπική άποψη πριν να πάρετε την απόφαση με ποιόν θα συνεργαστείτε.

-Καλό θα ήταν να ψάξετε για κάποιον με προσόντα. Ο personal trainer που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος και πέρα από τις πιστοποιήσεις, να ταιριάζει με το στυλ της προπόνησης που σας ταιριάζει και σας αρέσει.

-Η αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι μια καλή λύση αν δεν έχετε άλλη επιλογή και δεν είστε μέλος σε γυμναστήριο, υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι έχουν πιστοποιημένους γυμναστές.

-Αφού κάνετε μια προπόνηση με κάποιους από αυτούς και έχοντας δημιουργήσει προσωπική άποψη, ρωτήστε τον εαυτό σας αν είναι αυτός που σας ταιριάζει και αν καλύπτει τις ανάγκες της προπόνησης που θέλετε να κάνετε και αν πιστευετε πως θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα οφέλη του personal training είναι αναμφισβήτητα πολλά! Έτσι αξίζει το κόστος το οποίο πολλές φορές είναι αρκετά μεγάλο.

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks