431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Τα οφέλη της πρωινής άσκησης

Τα οφέλη της πρωινής άσκησης

Λόγοι για τους οποίους η πρωινή άσκηση είναι αναζωογονητική

Η πρωινή άσκηση είναι ωφέλιμη , τόσο για την υγεία όσο και για το καθημερινό σας πρόγραμμα και είναι βέβαιο πως δεν μπορεί καμία άλλη ώρα μέσα στην ημέρα να σας παρέχει τόσο πολλά οφέλη. Φυσικά και θα πρέπει να συνηθίσετε να ξυπνάτε νωρίς. Αυτό είναι και ένα είδος πειθαρχίας άλλωστε. Θα πρέπει να εστιάσετε στην επίτευξη μιας αποτελεσματικής προπόνησης. Δεν αρκεί απλά να ξυπνάτε και να είστε σαν «ζόμπι». Να είστε σίγουροι πως θα σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να το πετύχετε. Δεν χρειάζεται να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε.

Χρειάζεστε κάτι για να σας δώσει ώθηση ή κίνητρο; Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στα παρακάτω οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η πρωινή προπόνηση.

  1. Η πρωινή προπόνηση ενισχύει τον μεταβολισμό σας

Η υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση (EPOC) σημαίνει ότι το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες μετά την προπόνησή σας, ακόμα και όταν κάθεστε στο γραφείο ή οδηγείται το αυτοκίνητο σας. Μια μελέτη έδειξε πως μεγάλο ποσοστό ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα έκαψαν 190 θερμίδες ακό9μα και 14 ώρες μετά την άσκηση σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν ασκηθεί καθόλου.

Σηκωθείτε λοιπόν, κινηθείτε, ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό και αρχίστε να τρώτε. Κάθε φορά που τρώτε ο οργανισμός κάνει δύο πράγματα : 1) χρησιμοποιεί το φαγητό ως πηγή ενέργειας και 2) μπορεί να το αποθηκεύσει για αργότερα (λίπος).

  1. Σας βοηθάει να είστε περισσότερο συνεπείς στην προπόνηση σας

Με την πρωινή προπόνηση εξασφαλίζετε το ότι δεν θα την διακόψετε με τίποτα και δεν θα σας εμποδίσει κανένας εξωτερικός παράγοντας. Αν θέλετε να ασκηθείτε για παράδειγμα το βράδυ υπάρχει η περίπτωση να μην καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο σας καθώς μπορεί να αργήσετε να φύγετε από τη δουλειά, να νιώθετε πάρα πολύ κουρασμένοι και εξαντλημένοι μετά από μια γεμάτη ημέρα και έτσι να χάσετε την προπόνησή σας, πράγμα το οποίο δεν θα συμβεί ποτέ να βάλετε στα πρωινά σας την άσκηση.

  1. Βελτιώνει τη φυσική και ψυχική σας ενέργεια

Η πρωινή προπόνηση μπορεί να θεωρηθεί ως  μια «φυσική κούπα καφέ». Ξυπνάει το σώμα σας και προετοιμάζει το μυαλό σας.

Το να μάθετε να κινήστε είναι για το σώμα σας μια τεράστια πηγή ενέργειας και είναι απαραίτητο για να ξεκινήσετε καλά την ημέρα σας. Πέρα από αυτό, έχει αποδειχθεί ότι η πρωινή άσκηση βελτιώνει την εστίαση και τις διανοητικές ικανότητες για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Όχι μόνο θα αισθάνεστε ξύπνιοι και θα έχετε περισσότερη ενέργεια μετά την προπόνηση, αλλά και το μυαλό σας θα είναι έτοιμο για παραγωγική δουλειά δίνοντας σας διαύγεια.

Στο παρελθόν είχε γίνει μία έρευνα για το αν και κατά πόσο η άσκηση μπορεί να «ξυπνήσει» τον οργανισμό και είχε αποδειχθεί πως όχι μόνο μπορεί αλλά κάνει και πολύ καλύτερη δουλειά από τον καφέ.

  1. Αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία σας

Όπως και κάθε συνήθεια, η ανάπτυξη της πειθαρχίας για να καταφέρετε να ξυπνήσετε και να κάνετε προπόνηση το πρωί γίνεται όλο και πιο εύκολη όσο περνάει ο καιρός.

  1. Βελτιώνει τον ύπνο σας

Το πρωινό ξύπνημα και η προπόνηση βοηθάει στο να κοιμάστε καλύτερα. Το σώμα σας, με την υγιή αίσθηση της κόπωσης λόγω της πρωινής γυμναστικής και στη συνέχεια λόγω της εργασίας σας θα είναι έτοιμο για ύπνο. Θα καταφέρετε έτσι να πείτε αντίο στα «στριφογυρίσματα» και στην αυπνία.

Ένα ακόμη πολύ θετικό αποτέλεσμα που σας προσφέρεται είναι πως δεν αυξάνει μόνο τη διάρκεια του ύπνου, αλλά και την ποιότητα.

Η βραδινή προπόνηση μπορεί  να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η άσκηση είναι μια μορφή άγχους και το σώμα σας αντιδρά στο στρες με την απελευθέρωση ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της αδρεναλίνης. Πιστεύετε δηλαδή πως αν πάρετε μια γερή δόση αδρεναλίνης θα καταφέρετε μετά να κοιμηθείτε άνετα; Αν ναι τότε μάλλον δεν το σκεφτήκατε και πολύ καλά.

  1. Σας βοηθάει να φτάσετε στην επίτευξη των στόχων σας γρηγορότερα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το να ξυπνάτε νωρίς, είτε το γνωρίζετε είτε όχι σας δεσμεύει σε κάτι που απαιτεί θυσίες και δημιουργεί ένα συναρπαστικό επιχείρημα στο μυαλό σας το οποίο λέει : άξιζε τον κόπο!

Κανείς δεν θέλει να ξυπνάει νωρίς το πρωί για να κάνει γυμναστική αν δεν πρόκειται να δει αποτελέσματα. Η απαιτούμενη θυσία υποσυνείδητα σας προτρέπει να δουλέψετε ακόμη πιο σκληρά.

 

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks