431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Στις αίθουσες γυμναστηρίων κανείς δεν αντιστέκεται στην προπόνηση με αντιστάσεις!

Στις αίθουσες γυμναστηρίων κανείς δεν αντιστέκεται στην προπόνηση με αντιστάσεις!

Η προπόνηση αντιστάσεων είναι μια μέθοδος προπόνησης που αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή ασκώντας αντίσταση σε κάποιους μύες ή μυϊκές ομάδες. Η προπόνηση με αντιστάσεις μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις με το βάρος του σώματος, όπως push-ups ή squats ή ασκήσεις που η αντίσταση ασκείται εξωτερικά με τη χρήση εξοπλισμού όπως λάστιχα, αλτήρες κλπ. Βέβαια, στην προπόνηση αντιστάσεων είναι σημαντικό να έχετε προσδιορίσει τους στόχους σας. Έτσι, θα πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε την ισορροπία σας, αλλά επικεντρώνεστε μόνο στην οικοδόμηση δύναμης, μπορεί να μην δείτε τα αποτελέσματα που περιμένατε. Για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή μυϊκή προσαρμογή είναι προτιμότερο να προγραμματίζετε τις προπονήσεις σας γύρω από τα αποτελέσματα που θα θέλατε να δείτε.

Πράγματι, τα κύρια οφέλη του συγκεκριμένου είδους προπόνησης είναι πολλά.

– Μυϊκή δύναμη.

Θα ενισχύσετε την ικανότητα των μυών σας να υπερνικούν την εξωτερική δύναμη που τους ασκείται, ακόμη και όταν τα φορτία γίνονται ολοένα και πιο βαριά.

– Σταθεροποίηση.

Με την προπόνηση αντιστάσεων μπορείτε να αναπτύξετε πολύ καλύτερη σταθερότητα γύρω από τις αρθρώσεις σας. Επίσης, θα αποκτήσετε τη μυϊκή αντοχή για να βελτιώσετε ή και να τελειοποιήσετε το εύρος της κίνησής σας.

– Μυϊκή αντοχή.

Η προπόνηση αντιστάσεων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα των μυών σας να παράγουν δύναμη αλλά και να διατηρούν την παραγωγή δύναμης για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Μυϊκή υπερτροφία.

Η αύξηση του μεγέθους των μυών δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση. Πολύ περισσότερο έχει να κάνει με την ανάγκη να διατηρήσετε ένα υγιές και μυϊκά δυνατό σώμα.

– Ισχύς.

Θα αποκτήσετε την ικανότητα παραγωγής της μεγαλύτερης δυνατής δύναμης στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια, θα απογειώσετε την εκρητικότητα στην κίνησή σας.

Βέβαια, οι λόγοι για να ξεκινήσετε δεν τελειώνουν εδώ. Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και τον μεταβολισμό σας, αυξάνει την οστική πυκνότητα και βοηθάει στην διατήρηση του βάρους σας στα φυσιολογικά για το σώμα σας επίπεδα. Επίσης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η προπόνηση αντιστάσεων είναι ιδανική για όλους, αθλητές και αθλούμενους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του καθενός.

Ξεκινήστε, λοιπόν, την προπόνηση αντιστάσεων και αντισταθείτε στην αδράνεια!

Βιβλιογραφία

1. Sutton, B. G. (Ed.). (2022). Resistance training concepts. In NASM Essentials of Personal Fitness Training, 7th Edition (pp. 609-622). Jones & Bartlett Learning.

Enable Notifications OK No thanks