431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Οι χορευτές είναι αθλητές;

Οι χορευτές είναι αθλητές;

Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί μια εκπληκτική μηχανή στην καθημερινή ζωή παρόλο που εμείς χρησιμοποιούμε πολύ μικρό ποσοστό από τις δυνατότητες που μας δίνουν οι μύες μας. Ο σύγχρονος χορός είναι ένα είδος χορού που διερευνά συνεχώς τις κινήσεις του σώματος που αγωνίζονται για την καινοτομία και την πρωτοτυπία.

Καθώς η γνώση για το σώμα όπως και ο ανταγωνισμός αυξάνονται και η θέληση  για την αριστεία συνδυάζεται με την καινοτομία, οι χορευτές ωθούνται στα όρια. Η φυσική κατάσταση που απαιτείται από έναν χορευτή είναι αντίστοιχη με αυτή ενός αθλητή για αυτό το λόγο πολλοί κριτές, παρουσιάζουν τους χορευτές ως αθλητές.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τον ορισμό του χορευτή ως αθλητή. Ένα άτομο το οποίο κάνει χορό, είναι εκπαιδευμένο σε ασκήσεις και διαγωνισμούς που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση, αντοχή και δύναμη. Η καθημερινή του προπόνηση απαιτεί επανάληψη ασκήσεων για την επίτευξη φυσικών χαρακτηριστικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση κινήσεων. Ενώ πολλοί χορευτές διαγωνίζονται για να προβούν σε μια ακρόαση έναντι άλλων χορευτών για μια θέση σε κάποια δουλειά, υπάρχει σαφώς το στοιχείο του ανταγωνισμού αλλά η πραγματική ανταμοιβή για έναν χορευτή είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος σε μια παράσταση και όχι το χρυσό μετάλλιο.

Ωστόσο τόσο η πορεία των αθλητών όσο και των χορευτών απειλείται από τραυματισμούς και ως εκ τούτου η περιποίηση και η φροντίδα που πρέπει να παρέχουν στο σώμα τους είναι παρόμοιες. Μορφές άσκησης όπως είναι το Pilates έχουν προστεθεί στην ρουτίνα αθλητών και χορευτών για να συμπληρώνουν τις ανάγκες τους.

Ο χορός έχει γίνει γνωστός μέσα από τα γυμναστήρια. Ωστόσο αν κανείς επισκέπτονταν κάποια σχολή χορού θα παρατηρούμε – με μεγάλη ευκολία -πόσο διαφορετική και δύσκολη είναι πραγματικά η προπόνηση του χορού καθώς απαιτεί και φυσική κατάσταση αλλά και πειθαρχία.

Συχνά οι χορευτές που αποκαλούνται και αθλητές έχουν εκπαιδευτεί σε πολλά διαφορετικά είδη χορού και με τον τρόπο αυτό  έχουν εξασκήσει τις σωματικές τους ικανότητες.

Ενώ είναι σαφές πως οι φυσικές ικανότητες ενός χορευτή είναι παρόμοιες με εκείνες ενός αθλητή, ο χορός δεν παύει να θεωρείται μορφή τέχνης και ότι εμπλέκεται  με την τέχνη είναι πολύ περισσότερα από από φυσική ικανότητα και δεξιοτεχνία. Η μουσικότητα, η έκφραση και η δημιουργικότητα είναι βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν καλό χορευτή. Στις ακροάσεις και στους διαγωνισμούς, η τεχνική ενός χορευτή μπορεί να είναι άψογη  αλλά αν δεν έχει την ικανότητα να προκαλεί τους θεατές και να χορεύει με τη μουσική  και το ρυθμό τότε δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του.

Οι χορευτές λοιπόν μπορούν να θεωρηθούν και αθλητές αλλά είναι και καλλιτέχνες και αυτός είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός ώστε να έχουν και σωματική αλλά και συναισθηματική απόδοση.

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks