431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Τα οφέλη της γιόγκα

Τα οφέλη της γιόγκα

Όταν καταναλώνετε πολύ χρόνο και δεν βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι απόλυτα λογικό να αποθαρρύνεστε. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να σας συμβεί αν παρακολουθήσετε μαθήματα γιόγκα. Επίσης το γεγονός πως το πρόγραμμα της γυμναστικής που ακολουθείτε είναι μονότονο, μπορεί να σας οδηγήσει σε στασιμότητα. Η γιόγκα μπορεί να αλλάξει γρήγορα τη σωματική και πνευματική σας ικανότητα, ενώ προετοιμάζει το μυαλό και το σώμα για μακροχρόνια υγεία. Τα οφέλη της γιόγκα είναι πολλά και ευεργετικά και θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Η γιόγκα είναι για όλους

Τα περισσότερα στούντιο και τα γυμναστήρια συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους μαθήματα γιόγκα τα οποία είναι δυνατό να τα παρακολουθήσουν άτομα όλων των ηλικιών. Είναι συναρπαστικό να μπαίνεις σε μια αίθουσα γεμάτη από νέους, αθλητές, μαμάδες μέσης ηλικίας και ηλικιωμένους. Έτσι είναι όλοι αποδεκτοί στο μάθημα της yoga, σε αντίθεση με άλλα αθλήματα το οποία επικεντρώνονται σε εξειδικευμένο – συγκεκριμένο πελατολόγιο. Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει είτε είστε 92, 53 ή ακόμη και 12 χρονών.

Συνεισφέρει στη γενική υγεία και ευεξία

Όλοι όσοι κάνουν γιόγκα δεν στοχεύουν μόνο στην εξάσκηση του σώματος αλλά και στον υγιεινό τρόπο ζωής. Παρακολουθώντας μαθήματα γιόγκα θα καταφέρετε να έχετε λίγη ώρα ηρεμίας σε έναν κόσμο ο οποίος είναι αρκετά «θορυβώδης». Η ηρεμία και η ειρήνη που επιτυγχάνονται μέσω της εστιασμένης εκπαίδευσης απευθύνετε σε όλους.

Η πρακτική της βαθιάς αναπνοής και του διαλογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, τις ανάγκες των παιδιών, του-της συζύγου σας, τις οικονομικές ανησυχίες που ενδεχομένως να έχετε. Σας ανακουφίζει από το άγχος και σας βοηθά να εστιάσετε στον εαυτό σας.

Έχει πολλά πρόσωπα

Ένα από τα οφέλη της γιόγκα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε το στυλ το οποίο ταιριάζει πιο πολύ στον τρόπο ζωής σας. Μπορείτε ακόμη αν θέλετε να εξασκηθείτε στο σπίτι ή σε κάποιο στούντιο ή σε γυμναστήριο καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών και μπορείτε να διαλέξετε όποια είναι πιο κοντά στο είδος που επιθυμείτε και ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Αν είστε καινούριος στη γιόγκα, η hatha yoga, επικεντρώνεται στις βασικές στάσεις οι οποίες έχουν άνετο ρυθμό. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη δύναμη σας μέσω τις γιόγκα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη αντίσταση. Εάν πάλι είστε έτοιμοι να βουτήξετε σε πιο βαθιά νερά, τότε το Bikram που διαφορετικά θα μπορούσαμε να το πούμε και «ζεστή γιόγκα», μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Στη Bikram yoga η θερμοκρασία δωματίου έχει οριστεί να είναι 105 βαθμοί Φαρενάιτ (δηλαδή περίπου 40 βαθμοί κελσίου) με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εξάλειψη τοξινών από το σώμα μέσω της αυξημένης παραγωγής ιδρώτα. Ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης  που έχει ο καθένας, το ποσοστό λίπους ή το ιστορικό υγείας, η γιόγκα σίγουρα θα έχει κάποιο είδος – στυλ το οποίο θα σας ταιριάζει.

Εκπαιδεύει την αντοχή και την ευελιξία

Η εστίαση της γιόγκα στην κατάρτιση δύναμης και στην ευελιξία, προσφέρει απίστευτα οφέλη στο σώμα σας. οι στάσεις που περιλαμβάνει η γιόγκα, προορίζονται για να ενισχύσουν το σώμα σας από μέσα προς τα έξω. Έτσι δεν φαίνεστε μόνο καλά αλλά αισθάνεστε κιόλας. Όλα τα είδη της γιόγκα εστιάζουν στην ενίσχυση των μυών γύρω από την σπονδυλική στήλη και στο κέντρο του σώματος που αποτελεί τον πυρήνα.

Οι περισσότερες πόζες έχουν διάρκεια πέντε πλήρεις αναπνοές. Το μυαλό και το σώμα συνεργάζονται για να κρατήσουν τη σωστή θέση χωρίς να εγκαταλείψουν. Έτσι θα καταφέρετε να χτίσετε ένα νέο επίπεδο πειθαρχίας στο μυαλό αλλά και στο σώμα σας.

Συνοπτικά μερικά από τα οφέλη της γιόγκα

– Αυξάνει την αντοχή, τη δύναμη και την ευελιξία

– Ο έλεγχος του σώματος στις στάσεις και οι αναπνοές βοηθούν τόσο στην σωματική αντοχή όσο και στην διανοητική

– Αυξάνει τη δύναμη στα χέρια καθώς χρησιμοποιούνται ως αντίσταση στο σώμα

– Οι μύες της πλάτης αρχίζουν να υποστηρίζουν καλύτερα την σπονδυλική στήλη

– Με την πάροδο του χρόνου και την εξάσκηση βελτιώνεται η στάση του σώματος

Ανεξάρτητα από τον στόχο που έχει ο καθένας, η γιόγκα προσφέρει τόσα πολλά οφέλη που αξίζει πραγματικά να την δοκιμάσετε και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σας απογοητεύσει.

 

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks