431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Για τη γυναίκα το fitness δεν έχει ηλικία

Για τη γυναίκα το fitness δεν έχει ηλικία

, ,

Δεν υπάρχει λάθος ηλικία, για να βάλει μια γυναίκα στην ζωή της το Fitness. Τα οφέλη μιας καλής φυσικής κατάστασης, είναι πολλά ανεξαρτήτως ηλικίας. Υπάρχουν, ωστόσο, διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία. Με βάση αυτές, προσαρμόζετε τις μεθόδους άσκησης αλλά και τους στόχους σας.

Εφηβεία: Τα θεμέλια

Το σώμα σας είναι στα καλύτερα του και πρέπει να το εκμεταλλευτείτε. Οι ορμόνες σας βρίσκονται στην τέλεια ισορροπία. Ο μεταβολισμός σας είναι υψηλός. Είναι η ιδανική ηλικία να επενδύσετε στη φυσική σας κατάσταση. Θα είναι επένδυση ζωής.

Στόχος: Η συνήθεια. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να γίνει το fitness τρόπος ζωής. Βάλτε στη ζωή σας κάθε είδους άσκηση και υγιεινή διατροφή ακόμη και αν δε νιώθετε ακόμη την ανάγκη. Θα τη νιώσετε πολύ πιο σύντομα αν δεν το κάνετε. Το υγιές σώμα είναι ένα όμορφο σώμα.

20-40: Προτεραιότητα η απόδοση

Περίοδος μεγάλων αλλαγών για τη ζωή μια γυναίκας. Άρα περίοδος μεγάλων αλλαγών και για το σώμα της. Δεν αυξάνονται μόνο οι υποχρεώσεις αλλά και η ανάγκη να αποδώσετε σε αυτές. Η καλή φυσική κατάσταση είναι αναγκαία.

Στόχος: Η επιμονή. Μην τα παρατάτε, βρείτε τα απαραίτητα κίνητρα. Επενδύστε στην ποιότητα της άσκησης και όχι στην ποσότητα. Έτσι πάντα θα υπάρχει χρόνος. Προγράμματα εξ’ αποστάσεως θα βοηθήσουν τη γυμναστική στο σπίτι. Δώστε, ωστόσο μια ευκαιρία και σε ομαδικές συνεδρίες Yoga ή Pilates. Θα βοηθήσουν και την ψυχολογία σας.

40-60: Μύες, το όπλο ενάντια στο λίπος

Οι ορμονικές αλλαγές πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να είναι έντονες αλλά είναι και φυσιολογικές. Ο χαμηλός μεταβολισμός και τα παραπάνω κιλά επίσης. Συμφιλιωθείτε με τη νέα κατάσταση και οι λύσεις υπάρχουν.

Στόχος: Σηκώστε βάρη και μαζί το ηθικό σας.
Έρευνες δείχνουν ότι τα βάρη αποτρέπουν η καθυστερούν τη συγκέντρωση λίπους, ειδικά στην κοιλιακή χώρα. Συνδυάστε αερόβιες και ασκήσεις ενδυνάμωσης για την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. Η υγεία και η εμφάνιση πάνε μαζί, ασκηθείτε!

60+: Η δύναμή σας είναι όντως η δύναμη

Μην κάνετε ούτε βήμα πίσω από τη φυσική σας κατάσταση! Μπορεί η εμφάνιση και τα κιλά να μην είναι, πλέον, στις προτεραιότητές σας. Θα είναι όμως η υγεία σας.

Στόχος: Πιο fit από ποτέ. Η ενδυνάμωση είναι η λύση στα προβλήματά σας. Βοηθά στη στάση του σώματος, στην ευλυγισία και στην ισορροπία, παράγοντες πολύ σημαντικοί σ’ αυτές τις ηλικίες. Βρείτε τις κατάλληλες ασκήσεις και επενδύστε στην υγεία, την ευεξία, τη μακροζωΐα!

 

Βιβλιογραφία

Schmitz, K. H., Hannan, P. J., Stovitz, S. D., Bryan, C. J., Warren, M., & Jensen, M. D. (2007). Strength training and adiposity in premenopausal women: strong, healthy, and empowered study. The American Journal of Clinical Nutrition, 86(3), 566-572.

Rhodes, E. C., Martin, A. D., Taunton, J. E., Donnelly, M., Warren, J., & Elliot, J. (2000). Effects of one year of resistance training on the relation between muscular strength and bone density in elderly women. British Journal of Sports Medicine, 34(1), 18-22.

 

Enable Notifications OK No thanks