431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 7 Tips και Kίνητρα Άσκησης για γυναίκες άνω των 40!

7 Tips και Kίνητρα Άσκησης για γυναίκες άνω των 40!

, ,

Για μια γυναίκα, η άσκηση μετά τα 40, μπορεί να γίνει το καλύτερο θεμέλιο για τη μακροπρόθεσμη σωματική και πνευματική της υγεία. Σίγουρα έχουν ξεκινήσει οι πόνοι, οι κίνδυνοι για χρόνιες παθήσεις και βαδίζετε προς την εμμηνόπαυση. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Κάθε ηλικία έχει τα προβλήματά της. Η ηλικία από μόνη της δεν είναι σίγουρα το πρόβλημα.

Αν βλέπετε την ηλικία σαν εμπόδιο, υπάρχουν οι τρόποι να το υπερβείτε!

1. Ξεκινήστε χαλαρά! Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σας είναι πολλές. Η καθημερινή άσκηση μοιάζει πολυτέλεια! Στην πραγματικότητα όμως, λίγα λεπτά την ημέρα ή κάποιες ώρες τη βδομάδα αρκούν. Για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη για την καρδιά σας, το σημαντικό είναι η ένταση της άσκησης.

2. Επενδύστε στη δύναμή σας. Η σωστή προπόνηση ενδυνάμωσης θα σας προσφέρει πολλά. Βοηθά στην ανακούφιση από τους πόνους της οστεοπόρωσης και κυρίως στην πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων. Ενισχύει και βελτιώνει τις καρδιαγγειακές και εγκεφαλικές λειτουργίες.

3. Προτεραιότητα στις προτιμήσεις σας. Πρέπει να νιώσετε ευχάριστα κατά τη διάρκεια της άσκησης για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας. Βρείτε τις μεθόδους εκείνες που σας κάνουν να διασκεδάζετε. Για άλλους είναι το τρέξιμο και για άλλους ο χορός. Οι επιλογές είναι πολλές και αν κάνετε τη σωστή, η γυμναστική δε θα είναι πια υποχρέωση!

4. Κάντε το πιο ενδιαφέρον! Μπορεί να βρήκατε την άσκηση που σας αρέσει και μετά από τόσο καιρό να μην αποδίδει. Ή να άλλαξαν οι στόχοι σας και να μην τους εξυπηρετεί πια. Μπορεί και να τη βαρεθήκατε. Οι επιλογές παραμένουν αμέτρητες. Προσθέστε όργανα, αλλάξτε μεθόδους, περιβάλλον και ανθρώπους. Ή αφαιρέστε!

5. Αγαπήστε το νερό. Σας αγαπάει και αυτό. Βελτιώνει την πυκνότητα της μάζας στα οστά σας και τη λειτουργικότητά τους, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση. Η αντίσταση μέσα στο νερό, βοηθά στην απώλεια βάρους, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην ενδυνάμωση!

6. Πείτε Ωμμμ (ॐ) ! Η ενδυνάμωση και η αερόβια άσκηση μετά τα 40, σίγουρα είναι πολύ βοηθητικές μέθοδοι. Τι γίνεται, όμως, με το άγχος, την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές δυσλειτουργίες; Υπάρχουν μέθοδοι που προσεγγίζουν την άσκηση με έναν πιο ολιστικό τρόπο και θα συμβάλλουν και στην ψυχική σας ισορροπία. Δοκιμάστε τη Yoga και το Pilates. Θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα!

7. Βρείτε φίλους. Η παρέα στην άσκηση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα. Η ομαδική άσκηση είναι κατάλληλη, όμως, μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους, ακόμη και αν πρόκειται για μικρότερες ομάδες. Εάν η κολλητή σας δεν είναι πρόθυμη, σκεφτείτε το σκύλο σας. Είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος σύντροφος που θα μπορούσατε να έχετε. Ακόμη και στην άσκηση.

Τα 40 είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας! Χαρείτε τα!

Βιβλιογραφία

1. Clapp J, Little KD. The interaction between regular exercise and selected aspects of women’s health. Am J Obstet Gynecol. 1995;173(1):2–9.

2. Kemmler W., von Stengel S., Kohl M. Exercise frequency and bone mineral density development in exercising postmenopausal osteopenic women. Is there a critical dose of exercise for affecting bone? Results of the Erlangen Fitness and Osteoporosis Prevention Study. Bone. 2016;89:1–6.

Enable Notifications OK No thanks