431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Ο χρόνιος πόνος στη μέση μπορεί να γίνει παρελθόν!

Ο χρόνιος πόνος στη μέση μπορεί να γίνει παρελθόν!

Ο πόνος στη μέση είναι από τις κύριες αιτίες καθημερινής ταλαιπωρίας ενός πολύ μεγάλου μέρους των εργαζόμενων ακόμη και μικρότερων ηλικιών. Ο λόγος είναι, ότι ενέχουν κινδύνους τόσο οι χειρονακτικές δουλειές που περιλαμβάνουν συχνή κάμψη ή ανύψωση, όσο και η καθιστική εργασία. Ευτυχώς με μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορείτε να μειώσετε ή και να εξαλείψετε πολλούς από αυτούς τους κινδύνους.

Σηκώνετε ή μεταφέρετε βαριά αντικείμενα? Καταρχάς, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια!

Πέρα από αυτό, το άνοιγμα των ποδιών σας πρέπει να είναι τουλάχιστον στο πλάτος των ώμων, ώστε να έχετε μια ευρεία βάση στήριξης.

Στέκεστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αντικείμενο που σηκώνετε και το κρατάτε όσο πιο κοντά μπορείτε στο σώμα σας.

Λυγίζετε τα γόνατά σας και όχι τη μέση σας. Γενικότερα, πρέπει να κάνετε χρήση των μυών των ποδιών σας και όχι της πλάτης σας.

Μην στρίβετε ή σκύβετε προς τα εμπρός και υποστηρίξτε την πλάτη σας σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας μύες καθώς σηκώνετε το αντικείμενο προς τα πάνω ή το κατεβάζετε προς τα κάτω.

Κάνετε δουλειά γραφείου και οι περισσότερες ώρες σας βρίσκουν σε μια καρέκλα;

Ένα μαξιλάρι στο κάτω μέρος της πλάτης σας και μια καρέκλα με ρυθμιζόμενο κάθισμα, στήριγμα πλάτης και υποβραχιόνια είναι πολύ καλές επιλογές.

Πρέπει τα αυτιά σας να μένουν στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας  και το πηγούνι σας παράλληλα με το πάτωμα.

Όταν σκύβετε μπροστά στο γραφείο σας, μπορείτε να λυγίζετε προς τα εμπρός στους γοφούς αντί να στρογγυλεύετε το κάτω μέρος της πλάτης σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κρατήσετε την πλάτη σας ίσια και σε καλή ευθυγράμμιση.

Η τοποθέτηση του υπολογιστή σας κοντά σας βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση της συστροφής και της περιστροφής.

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες εργασίας σας, εντάξτε στη ζωή σας την άσκηση.

Στην πραγματικότητα, η άσκηση όχι μόνο βοηθά στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου στη μέση, αλλά και στην πρόληψη μελλοντικών πόνων.

Η άσκηση μπορεί, όντως, να βελτιώσει τη στάση σας. Δυναμώνει την πλάτη, αυξάνει την ευλυγισία σας, βοηθάει να χάσετε βάρος και να αποφύγετε τις πτώσεις.

Ένα ποιοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αερόβια δραστηριότητα ,προπόνηση δύναμης και διατάσεις. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μερικές από αυτές τις δραστηριότητες στη δουλειά. Κάντε ένα γρήγορο περίπατο 10 λεπτών ή κρύψτε ένα χαλάκι γιόγκα στη γωνία του γραφείου σας και στο επόμενο διάλειμμα κάντε μερικές ασκήσεις και διατάσεις για το κάτω μέρος της πλάτης.

Σε κάθε περίπτωση, απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία φυσικής αγωγής που είναι εξειδικευμένος στους χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους ή στη διορθωτική άσκηση.

Ο πόνος στη μέση δεν αντιμετωπίζεται στο κρεβάτι αλλά στο γυμναστήριο!

Βιβλιογραφία

1. Preventing back pain at work and at home. American Academy of Orthopaedic Surgeons. https://orthoinfo.aaos.org/en/staying-healthy/preventing-back-pain-at-work-and-at-home/. Accessed April 11, 2021.

2. Back pain. National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases. https://www.niams.nih.gov/health-topics/back-pain#10. Accessed April 11, 2021.

Enable Notifications OK No thanks