431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Οι γυναίκες στην ιστορία της άσκησης

Οι γυναίκες στην ιστορία της άσκησης

Οι γυναίκες εμφανίζονται στην ιστορία της άσκησης και του fitness κατά τη σύγχρονη, μόνο, περίοδο. Τα προηγούμενα χρόνια, μόνο οι άντρες είχαν αυτό το προνόμιο. Κυριαρχούσε η άποψη, ότι το γυναικείο σώμα δεν μπορούσε να αντέξει στην εκγύμναση και κινδύνευε ακόμη και με υπογονιμότητα.

Πάντα όμως υπήρχε το πρότυπο της λεπτής και καλλίγραμμης γυναίκας και κάπως έτσι μπήκε στη ζωή της, η γυμναστική. Ή και το αντίθετο.

1920s-Minimal-Effort Machines

Έρχεται το πρώτο όργανο γυμναστικής για γυναίκες, το Vibro-Slim. Βασικός σκοπός του, η απώλεια βάρους. Ακολουθούν και άλλα όργανα, όπως το ποδήλατο, που χρησιμοποιούνται σε παραλλαγές τους μέχρι και σήμερα.

1930s-1940s-Glamour Girl Workout!

Οι ασκήσεις αδυνατίσματος έγιναν πάρα πολύ δημοφιλείς μεταξύ των γυναικών. Ο χρόνος που αφιερώνουν στη γυμναστική όλο και αυξάνεται. Έχει αρχίσει να γίνεται τάση και “μόδα”.

1950s-Get Moving!

Ξεκινάνε τα ένδοξα χρόνια του Hula Hoop και του Twisting. Το “Trim Twist” έγινε από τις πιο διαδεδομένες και υποσχόμενες γυναικείες ασκήσεις της εποχής. Η γυμναστική είναι πλέον όψη της καθημερινότητας.

1980s-Let’s Get Physical!

H εξέλιξη της γυναίκας στο χώρο του fitness επιταχύνεται. Σίγουρα έχετε δει τα aerobic βιντεάκια της εποχής. O Richard Simmons και η Jane Fonda, άλλαξαν για πάντα την ιδέα για τη σχέση της γυναίκας με το fitness και την άσκηση.

1990s-2000s-Fitness, a new mindset!

Κάπου εδώ ανοίγει και ο δρόμος. Οι γυναίκες ασχολούνται με κάθε είδους άσκηση και γυμναστική. Όλα είναι αποδεκτά ακόμη και οι παραπάνω μύες.

Οι γυναίκες έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία της άσκησης και θα συνεχίσουν.

Σήμερα, έχουν κατοχυρώσει για τα καλά τη θέση τους στο χώρο του fitness. Ακόμη και στον πρωταθλητισμό.

Εξακολουθούν να έρχονται σε κάποιες περιπτώσεις αντιμέτωπες με διακρίσεις, μπορούν όμως πλέον να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Υπάρχει ακόμη δρόμος, είναι μακρύς αλλά ανοιχτός! Βαδίστε τον!

Βιβλιογραφία

Welch, P.D. (1996). History of American Physical Education and Sport (2nd ed.). Springfield, IL: Charles C. Thomas.

Personal Fitness Professional, Fitness Through the Ages, http://www.fit-pro.com/editorial2.asp?ID=49, Accessed March 1, 2001.

 

Enable Notifications OK No thanks